Nyhed

GAFFA tester: Kan teater være lige så intenst som livekoncerter?

GAFFA.dk - Alt om musik

Kan en musikalsk oplevelse i teatret være lige så intens som en livekoncert? ”Ja!”, lyder det enstemmigt fra tre koncert entusiaster, der normalvis ikke går i teatret, men som har medvirket i et eksperiment på Aarhus Teater.

Se videoreportagen, hvor vi følger tre deltageres oplevelse før, under og efter eksperimentet:
For nylig satte GAFFA og Aarhus Teater et eksperiment i gang; Vi sendte tre koncertentusiaster, Magnus, Sofie og Frederik, som alle elsker at se live-musik, en tur i teatret, for at undersøge om en teateroplevelse kan være ligeså vild, vovet og intens som en koncertoplevelse. Og svaret viste sig at være ganske tydeligt:

”Hvis du er musikelsker, så prøv det, og oplev musikken på en helt anden måde. Musikken får en helt anden rolle, den er meget mere stemningsskabende frem for at være det primære,” siger Magnus, der sidst var i teatret for syv år siden. Han bakkes op af eksperimentets to øvrige deltagere:

”Det udfordrede mig helt sikkert mere, end nogen anden koncert har gjort,” siger Frederik, der senest var i teatret for fire år siden. Han suppleres af Sofie, der kun har været i teatret en enkelt gang før:


”Det var en superfed musikalsk oplevelse. Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg har prøvet det!”

Vi har samlet fem ekstra gode grunde til, hvorfor du ikke må snyde dig selv for en musikalsk oplevelse i teatret her:

1: Liveoplevelsen der stimulerer alle sanser


Musik og teater - det bedste fra to verdener samlet i den ultimative live-oplevelse, hvor du slipper for at stå klemt inde i mængden bag ham den høje og lyd af varierende kvalitet. Magien fra teatrets scenografi, lys- og lyddesign tilsætter det ekstra krydderi, der giver dig den fuldendte oplevelse:

”Til en koncert er det mest lyd og selvfølgelig også lys og show, men her var det meget mere intenst og tæt på,” siger Sofie og suppleres af Magnus: Det giver en mere komplet og kompleks sanseoplevelse end, når du går til koncert. Du bliver stimuleret lidt mere på flere forskellige fronter på én gang.”

gallery_large


2: Tilstedeværelsen er i top

Du skal ikke bekymre dig om andre publikummer, der forstyrrer din oplevelse ved at instagramme eller knævre løs om den liveoptræden, der finder sted lige foran dig. Publikum beholder telefonen i lommen og har munden lukket, så tilstedeværelsen og nærværet er i top i teaterrummet.

”Det var helt vildt intenst og jeg følte, at jeg var en del af det, på en måde, jeg slet ikke havde forestillet mig,” siger Sofie.

gallery_large

3: Udfordrer din oplevelse af musikken


p>

Musikken er ikke på sin vante hjemmebane i teatret, hvor den får en tur gennem teatermaskinen og møder instruktører, scenografer og skuespillere, der giver den et andet output end det, du er vant til at høre.


”Sangene får en helt anden betydning, og det føles på en eller anden måde mere personligt. Det var meget spændende og noget helt andet end jeg nogensinde har prøvet, så det kunne jeg sagtens forestille mig, at gøre igen” siger Frederik.

gallery_large

4: Kvamm og Cave - musik for enhver smag  


Teater byder på musikoplevelser for alle. Senest har Aarhus Teater med ’Momentet’ spundet en forestilling over L.O.C.’s tekster og beats, og tidligere på sæsonen var det Simon Kvamm, der remixede den danske sangskat i ’Lyden Af De Skuldre Vi Står På’.

Tidligere sæsoner har blandt andet budt på teaterkoncerter med musik af kunstnere som Johnny Cash, Nick Cave og John Lennon, hvor blandt andre Dicte og Kira Skov har stået på scenen.

gallery_large


5: Prisen – billigere end biffen

Det er slet ikke så dyrt, som du tror. Som studerende eller ung under 25, kan du på Aarhus Teater købe billetter til 60 kroner. Det er både billigere end biffen og de fleste koncerter! Er du ikke under 25 år eller studerende, behøver det heller ikke være dyrt. Du kan få billetter helt ned til 90 kroner.

* De tre koncert entusiaster har set forestillingen Momentet, der bygger på L.O.C.s sang univers.

I starten af det nye år kan du opleve den århusianske DJ, Natal Zaks, tilsætte pulsslag og beats til forestillingen TECHNO. I løbet af foråret kan du give dig i kast med en helt anden genre, når musical klassikeren West Side Story, med musik af den ikoniske komponist Leonard Bernstein, spiller på Store Scene.

Generelt benytter de enkelte forestillinger på Aarhus Teater sig af forskellige grader af musikalitet. Bliv meget klogere på www.aarhusteater.dk


ANNONCE