Nyhed

Motörhead-guitarist død – "et fuldstændigt chok"

GAFFA.dk – alt om musik

Den tidligere Motörhead-guitarist Edward Allan Clarke var med til at skabe nogle af rockgruppens mest kendte sange som "Motörhead", "Ace Of Spades" og "Bomber". Nu er han gået bort efter en lungebetændelse. Edward Allan Clarke blev 67 år gammel.

Den triste nyhed bekræftes via Motörheads officiella Facebook-side, hvor trommeslager Mikkey Dee skriver om sin sorg:

"Det her er frygtelige nyheder, han var den sidste af The Three Amigos. Jeg traf Eddie for ikke så længe siden, og da var han i god form. Så det her kom som et fuldstændigt chok. (...) Nu kan Lem og Philthy jamme med Eddie igen, og hvis I lytter godt efter, er jeg sikker på, at I kan høre dem, så pas på!"

Motörhead blev dannet i 1975, og Edward Allan Clarke kom med året efter. Han var en del af bandets klassiske lineup med sanger og bassist Ian Kilmister, bedre kendt som Lemmy, og trommeslager Phil Taylor. Clarke gik ud af gruppen i 1982, mens Taylor forlod bandet i 1984. Taylor kom dog tilbage i 1987 og spillede med Motörhead til 1992, hvor han atter forlod den stilskabende hardrocktrio.


Både Phil Taylor og Lemmy døde i 2015, og Lemmys død markerede afslutningen på bandets 40 år lange karriere. Nu er det tredje og sidste medlem fra gruppens storhedstid så også gået til de evige rock'n'roll-marker.


LÆS OGSÅ: Nekrolog – Ian "Lemmy" Kilmister 1945-2015

Se videoen til klassikeren "Ace of Spades" fra 1980:


ANNONCE