Nyhed

PREMIERE: Stemningsfuld video fra P6 Beat Rocker Koncerthuset-aktuelle ONBC

GAFFA.dk – alt om musik

Den danske indiepopkvartet ONBC kan opleves lørdag den 13. januar til P6 Beat Rocker Koncerthuset, hvor de spiller sammen med Nelson Can, Rest in Beats, Baby in Vain, Lowly, Katinka, Velvet Volume, Turbolens og Pale Honey.

GAFFA har fået lov at holde premiere på en ny ONBC-video, nemlig til sangen "Far Apart" fra deres andet album, Travelmate fra november 2017. En video skabt af optagelser, som gruppens fans har sendt ind fra hele verden. Se videoen ovenfor.

ONBC består af de to sangerinder Camilla Florentz (eks-epo-555) og Tanja Simonsen (eks-Superheroes), guitarist Mikkel Max Hansen (eks-epo-555) og trommeslager Ivan Petersen (eks-Boombox Hearts). Florentz og Simonsen spiller også henholdsvis bas og keyboard. Florentz, Hansen og Petersen har også en fælles fortid i Oliver North Boy Choir, der forkortede navnet til ONBC, da Tanja Simonsen kom med.


Vi varmer op til lørdagens koncert med et hurtigt interview med bandets guitarist, Mikkel Max Hansen:

Hvad kan vi forvente af jeres optræden til P6 Beat Rocker Koncerthuset?

– Støj og pop, drønende trommer og giftigtsøde ord fra pigemunde. Død og sorg, skam og skyld. Men også kærlighed, brusende energi og melodier, der er skrevet til evigheden. Og så har vi to ekstra på scenen. Det hele er overstået på et splitsekund.


I giver relativt få koncerter. Hvorfor det, og kan man forvente at se mere til jer på livescenerne i 2018?

– Vi vil faktisk rigtig gerne spille meget mere. Det er fantastisk at mærke livet helt tæt på. Det, at det sker lige nu. At det er uigenkaldeligt. Vi er alle blevet vant til, at man kan tage 1000 fotos, og så bare vælge det bedste, men en koncert? Det er nu eller aldrig. Nogle gange går det galt. Men oftest gået det godt, og så er lykkefølelsen enorm. Vi har bare haft vores primære fokus på at få lavet Travelmate, vores nye album, parat. Nu, hvor vi har bedre tid, taget vi selvfølgelig rundt i landet. Vi spiller i Aalborg i slutningen af januar til festivalen Northern Winter Beat.

Videoen til Far Apart er den tredje i jeres Travelmate-videoprojekt. Kan I fortælle lidt mere om jeres tanker bag dette projekt?


– Vi tillader os at citere os selv: "Hvad definerer egentlig et menneskes identitet? Det meste af det, vi oplever, siger, føler, gør, håber og tror, glemmer vi jo alligevel. Men nogle ting bliver hos os. Små skarpe glimt af minder fra begivenheder, der, uden at ville det, har brændt sig fast, som om de rummede en særlig ægthed eller måske virkelighed. Noget må de jo have gjort for ikke at sive ud af hukommelsen som sand gennem fingrene. Hvis alt andet er glemt eller bare aldrig bliver husket, bliver de små glimt af minder til en slags ankre eller måske fyrtårne, der til stadighed minder os om, hvem vi er. Travelmate er et katalog over minder, der definerer os, og rejser med os overalt, parat til at gentage hukommelsesproceduren endnu engang. Travelmate er altså et vidne om, at vi har været til. At vi har levet. At vi var her."

– Videoprojektet går i sin enkle kompleksitet ud på at fange menneskers små skarpe glimt af minder og forme dem til en kollektiv collage, en samlet hukommelse. Alle videoerne er lavet af korte og hver for sig betydningsløse klip, som sammen giver mening, og som kommer til at stå, så længe YouTube står. Som brudstykker af liv, som vidner om, at vi var her.

ANNONCE