Nyhed

Årets Gudman: En af Danmarks bedste guitarister hyldes

GAFFA.dk – Alt om musik

For første gang spiller holdet bag Nikolaj Nørlunds soloalbum Tændstik (2003) sange herfra, og for første gang i 10 år gendannes Kira and the Kindred Spirits – for at hylde Rune Kjeldsen.

Det bliver en særlig aften, når Årets Gudman 2018 hyldes søndag den 7. oktober i Den Grå Hal på Christianshavn. Guitaristen Rune Kjeldsen er allestedsnærende i dansk musik. Det er en af Danmarks store guitarister, der hyldes denne aften. Publikum kan forvente et dansk topnavn eller tre på scenen, når Rune Kjeldsen bliver Årets Gudman.
 
40-årige Rune Kjeldsen er født og opvokset i Lejre ved Roskilde og begyndte som 12-årig at spille på elguitar. Allerede som 15-årig spillede han sit første betalte job, og i dag er listen over samarbejder lang.
 
Rune Kjeldsen debuterede på plade med sit eget band The Young Comets i 2000, og ikke lang tid efter blev han medlem af bandet Kira and the Kindred Spirits med sangerinden Kira Skov i forgrunden, hvilket førte tre plader med sig. Rune Kjeldsen har også sat sit aftryk i bands såsom Sort Sol og Hush, som Kjeldsen har indspillet med samt Savage Rose, som han turnérede med i nogle år indtil 2017.
 
Nikolaj Nørlund, Jens Unmack, Niels Skousen, Naja Rosa Koppel, Marie Fisker, Aura, Poul Krebs, Steen Jørgensen, Steffen Brandt og Laust Sonne er blandt de større danske navne, hvis musik er blevet beriget og besjælet med Rune Kjeldsens guitar. Helt aktuelt er Kjeldsen blevet en fast del af C. V. Jørgensens band, som turnerer i det meste af 2018. Som solist debuterede Rune Kjeldsen med det afdæmpede instrumentale album Cloud Talk (2014).
 
 
Til Årets Gudman inviterer aftenens hovedperson traditionen tro en række venner og kolleger med på scenen. Allerede nu er det offentliggjort, at Nikolaj Nørlund har meldt sin ankomst. Rune Kjeldsen medvirkede på Nørlunds soloalbum Tændstik (2003), og for første gang nogensinde spiller det originale hold fra albummet sange herfra.
 
Kira and the Kindred Spirits spiller for første gang i 10 år, når Kira Skov og bandets originale trommeslager Jesper Lind gendanner bandet for en aften – med Rune Kjeldsen tilbage i rollen som guitarist.
 
Flere navne til Årets Gudman 2018 bliver offentliggjort til september.
 
Hør nummeret "Save Me" (2002) af Kira and the Kindred Spirits her:
 
ANNONCE