Nyhed

Pussy Riot ude med ny musikvideo i kølvandet på VM-hændelsen

GAFFA.dk – alt om musik

Pussy Riot har været ét af de bands, som har været mest i medierne den seneste uge. Under VM-finalen i søndags gik fire medlemmer fra punkrockbandet på fodboldbanen for at demonstrere mod Ruslands politik. I dag udgiver de en ny musikvideo. 

Under VM-finalen i Moskva mellem Kroatian og Frankrig sprang fire personer iklædt politiuniformer ind på banen. Den russiske punk-og aktivistgruppe Pussy Riot erklærede herefter, at de stod bag hændelsen. 

Pussy Riot delte en erklæring om handlingen på Twitter, hvor de skrev, at de blev inspireret af den russiske digter Dmitriy Prigov og delte en liste af krav til de russiske myndigheder, blandt andet at man skal tillade politisk konkurrence i landet og frigive alle politiske fanger. I dag kom det frem, at de fire medlemmer fra gruppen, Veronica "Nika" Nikulshina, Olga Kuracheva, Olga Pakhtusova og Petya Verzilov, er blevet dømt til femten dages fængsel i Rusland og bandlyst fra sportsbegivenheder i tre år.

Gruppen har i dag udsendt singlen "Track About Good Cop" og en tilhørende musikvideo. Nummeret refererer til Twitter-opslaget, hvor gruppen skriver om den "himmelske betjent", som kæmper for det russiske folk og den "jordiske betjent" som undertrykker dem. Den nye musikvideo viser en mand iklædt russisk politiuniform dansende i sneen, mens blandt andet linjen "cops are kissing under the clouds" lyder.

LÆS OGSÅ: Medlemmer af Pussy Riot idømt fængsel

Det var i 2012, at det feministiske performance-kollektiv/punk-rockband Pussy Riot blev verdensberømt, da tre af medlemmerne blev dømt til to år i fængsel for at have fremført en sang, som en protest mod præsident Vladimir Putin i Moskvas Kristus Frelserens Katedral.

Den nye musikvideo blev offentliggjort kort tid efter, at det kom frem i dag at Europadomstolen for Menneskerettigheder havde dømt Rusland for håndteringen af sagen om Pussy Riot i 2012. Retten besluttede, at Rusland havde begået flere overtrædelser af den europæiske konvention, blandt andet at 
at ydmyge kvinderne under retssagen, begrænse adgangen til deres advokater og forbyde deres videoer online, skriver BBC.

LÆS OGSÅ: Pussy Riot stormede VM-finalen

ANNONCE