Nyhed

Festivalchef klager over for høje musikerhonorarer

GAFFA.dk – Alt om musik

Den 30. udgave af Jelling Musikfestival starter i dag. Jellings leder Lars "Charlie" Mortensen frygter, det de opskruede musikerhonorarer fører til en ballon, der snart kan briste.

Lars "Charlie" Mortensen mener, at priserne på store danske navne efterhånden er så høje, at det på længere sigt truer festivalernes fremtid:

"Alle vi, der arrangerer festivaler, ryster på hovedet over de honorarer, som musikerne kræver. Jeg kan risikere at skulle betale over en halv million for nogle af de danske navne, mit publikum forventer er på programmet," forklarer Charlie til Ekstra Bladet.

Ifølge Lars "Charlie" Mortensen er det ikke usædvanligt, at et band årligt sætter prisen op med 25 procent. Jelling Musikfestival kunne melde udsolgt af partoutbilletter 9. maj, men det forhindrer ham ikke i at være kritisk overfor stjernernes økonomiske krav:

"Jeg synes, det er vigtigt, at alle i fødekæden får noget ud af det. Men når honorarerne til de store navne stiger, så har jeg ikke ret meget tilbage til de mindre navne. Dem er jeg nødt til at være hård overfor. Og det skaber et misforhold. Jeg har jo kun den pose penge, jeg har. Hvis jeg skal have flere penge til musikbudgettet, så er min eneste chance at sætte billetprisen op, og der er altså en grænse for, hvad folk vil betale. Det er jeg slet ikke i tvivl om."

LÆS OGSÅ: Jelling Musikfestival donerer største beløb nogensinde

Nicolaj Bundesen, der er manager for et af årets danske hovednavne på Jelling, Rasmus Seebach, afviser kritikken over for Ekstra Bladet:

"Hvad angår Rasmus’ pris, så er denne ud over almen udbud og efterspørgsel sat nøje efter et en række data, der blandt andet består af billetsalgsstatistik, lokal historik og lokal efterspørgsel. Det hele kommer jo langt henad vejen ned til princippet om et frit marked og om udbud og efterspørgsel. Markedet regulerer sig selv. Jeg kan se, at den ene festival efter den anden landet rundt melder udsolgt, så jeg ved, at der er mange sunde festivaler derude med gode navne på plakaten, fine besøgstal og solide overskud."

Bookingbureauerne PDH, The Artist og Copenhagen Music, der alle har en række navne med på programmet til såvel Jelling som en stribe andre danske festivaler, har ikke ønsket at medvirke i Ekstra Bladets artikel.

De mere end 25.000 gæster kan i år opleve blandt andre Rasmus Seebach, Nik & Jay og Dizzy Mizz Lizzy, James Blunt, Suzi Quartro samt det canadiske hovednavn Nickelback.

GAFFA er til stede på Jelling Musikfestival og bidrager i de kommende dage med anmeldelser, artikler og masser af billeder fra den sydjyske festival.

LÆS OGSÅ: Jelling Musikfestival fylder 30: Fra Serie 2-bold til en af Danmarks største festivaler

Se musikvideoen til "How You Remind Me" af Nickelback fra 2001 her:

ANNONCE