Nyhed

Kom til gratis koncerter i Pumpehusets Byhave – her er juniprogrammet

GAFFA.dk – alt om musik

Se programmet for juni måneds gratiskoncerter nederst

Pumpehuset, spillestedet i hjertet af København, beskrives af direktør Kristoffer Bramsen som ”nichernes hus”, hvor der er plads til det særegne og skæve, særligt inden for genrerne elektronisk, hiphop og metal.

Men siden 2013 har Pumpehuset i sommermånederne, onsdag til lørdag, åbnet op til det omkringliggende areal og slået an med mere poppede og lettilgængelige toner og en musikoplevelse ud over den almindelige koncert. Konceptet hedder Byhaven, og der er altid fri entre. 


– Vi har med Byhaven skabt en oase med kølig hvidvin, drinks og specialøl i skyggen af kastanjetræer, der samtidig byder på koncerter, hvor man kan opleve noget nyt og overraskende, fortæller Kristoffer Bramsen.

Og selvom mange up-coming navne, som har været forbi de gratis koncerter i Byhaven, er gået videre til reelle gennembrud, er det for Kristoffer Bramsen vigtigt, at Byhavens fokus ikke ligger på at opdage, eller blive opdaget.

– Der er så mange branchefestivaler og arrangementer dedikeret til at spotte det næste nye navn. Vi vil gerne have Byhaven til at være mere afslappet, både for publikum og de bands, der spiller. En have med god musik, helt enkelt.


Travl sæson

Med 150 ekstra arrangementer fra juni til september, oven i det almindelige program for Pumpehuset, ligger der en stor opgave i at finde kunstnere til Byhaven for Kristoffer Bramsen og hans kolleger.

– Vi trækker rigtig meget på musikmiljøerne og pladeselskaber. Vi er i Pumpehuset gode til at afvikle koncerter, men vi er ikke orakler, der ved eller hører alt, der foregår. Derfor er det vigtigt for Byhaven, at der kommer folk udefra og kuraterer.


Selvom fokus ligger på ny dansk musik, er der plads til, at større og mere internationale navne kan dukke op.

– Sidste år blev vi med kort varsel kontaktet af amerikanske The Black Dahlia Murders, der lige havde et stop undervejs til Norge og ville høre om muligheden for at give koncert hos os. Det endte med, at tusind mennesker havde en fantastisk, og gratis, koncertoplevelse med høj musik og stage diving, på en ellers dødssyg og regnvåd fredag i juli.

Den fleksibilitet har Pumpehuset, fordi sommerens program er dynamisk. Byhaven har ikke et færdigt program ved åbning i starten af juni. Der skal ifølge Kristoffer Bramsen være plads til, at der dukker ting op, som så kan komme på programmet:


– Hvis man har en god ide, kender interessante bands eller har en fed ide til et koncept, så skal man endelig hive fat i os.

Den invitation er hermed givet videre.

01/06 MANILA + Sharon Stone
02/06 SLAM-IT 2018 
06/06 Current Swell
07/06 Musicall presents: Baby Bino + Michael Williams + Lillebittebock 
08/06 Suburban Music presents: Rebecca Lou + Michael Rexen
09/06 BONFIRE + The Grenadines
13/06 Bands of Tomorrow: Uimodståelige
14/06 Takykardia + Suraja
15/06 Over&Aude presents: Favor
16/06 Over&Aude presents: EIRENE + Moody
17/06 Pumpehusets Loppemarked
18/06 Copenhell armbåndsdag
19/06 Copenhell armbåndsdag 
20/06 Moon Loves Honey + Klimaforandringer
21/06 Byhaven ♥ dansk: Verdens Sidste Idé + Ponti
22/06 Stella Polaris Music presents: Red Moon Ritual + Bandina íe
23/06 Mono Mono + In Memoirs
27/06 The Orchard Summer Party - Roskilde Festival Edition
28/06 Cousin + Cherry Blossom Kid
29/06 Franklin Zoo + Askee
30/06 ØYA + AV Tapes


 

ANNONCE