Nyhed

Musikalske sværvægtere til Ujazz i Aarhus Festuge

GAFFA.dk – Alt om musik

Så er de første navne på plads til årets udgave af Aarhus Festuges stærkt eksperimenterende og grænsesøgende endagsfestival Ujazz.
 
Ujazz hylder musik og musikere, der tør gå nye veje. Dem, der forlader den veltrådte sti og risikerer alt i jagten på musikalsk ukendte territorier.

Ujazz 2018 kommer til at foregå lørdag den 1. september kl. 14:00–01:00 på VoxHall, Atlas samt på en lille scene på græsplænen mellem de to spillesteder. De første navne til Ulazz 2018 er:

The Bug vs Earth
 
Der er tale om to mastodonter inden for deres respektive musikalske genrer, der har lagt deres færdigheder og erfaringer sammen i et fælles projekt, der sprænger grænser og genrer. Hvor Kevin Martin med aliaset The Bug i mange år har bevæget sig inden for dub, industrial, dancehall og hip hop, har Dylan Carlson fra bandet Earth (billedet) beskæftiget sig med drone-metal, psykedelisk rock og lange, instrumentelle sangstrukturer. Tilsammen har de skabt et tungt og bredt lydbillede i et ambient og filmisk lydunivers. Projektet resulterede i 2017 i albummet Concrete Desert.


Lubomyr Melnyk

Lubomyr Melnyk er en pioner inden for klavermusikken. Melnyk, der har ukrainske rødder, er klassisk uddannet pianist, og han er stærkt inspireret af 70’ernes minimalisme. Han er en særdeles produktiv herre med over 130 udgivelser i bagkataloget, og hans teoretiske og akademiske tilgang til musikken illustreres også tydeligt i en over 300 sider lang afhandling, Melnyk har skrevet om sin klaverteknik.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Earth: Loppen, København


Bombino

Goumour Almoctar, eller Omara "Bombino" Moctar som han er bedst kendt som, havde ikke de bedste vilkår for at blive rockmusiker, da han blev født i Tidene i Niger i 1980. Han er en del af Tuareg-folket, et nomadefolk der hovedsaligt befolker området omkring Sahara. Da Bombino sammen med sin familie måtte flygte til Algeriet på grund af tørke, fandt familien to guitarer på deres vej,og det gjorde indtryk. I 2011 udgav Bombino sit første internationale album Algadez, som blev produceret af Dan Auerbach fra The Black Keys, og i 2016 udsendte han albummet Azel, produceret af David Longstreth fra Dirty Projectors. Bombino udsendte 18. maj i år sit syvende studiealbum, Deran, som løst oversat betyder "bedste hilsner".

Tarawangsawelas feat. Rabih Beaini


Den indonesiske duo Tarawengsawelas udsendte sidste år deres debutalbum Wanci, der tager udgangspunkt i en orientalske, tranceindbydende lyd i den indonesiske musikgenre "tarawangsa". Tarawangsa er en minimalistisk musikform, hvori der kun optræder to instrumenter: "Tarawangsaen", der er en form for tostrenget violin og "Jentrengen", en syvstrenget citar. Til Ujazz får de selskab på scenen af Rabih Beaini, manden bag det toneangivende Morphine Records, der opdagede Taranwangsawelas og udgav deres debutalbum sidste år.
 
Billetsalget til Ujazz 2018 starter tirsdag 29. maj, hvor der igen i år vil være et begrænset antal "early bird"-billetter, så de hurtige kan skaffe sig billetter til en ekstra favorabel pris.

ANNONCE