Nyhed

Roskilde Festival er klar med 20 nye navne til KlubRå-programmet

GAFFA.dk – alt om musik

I år er der også en spilleplan

KlubRå er Roskilde Festival og Tuborgs kunstsatsning, hvor genrerne smelter sammen og muterer til nye oplevelser gennem koncerter, performances, videokunst og installationer. I den forbindelse har festivalen offentliggjort hele 20 nye navne inden for både musik og performance, blandt andre Lydmor (billedet), Brynjolfur, CTM, Ena Cosovic, Astrid Sonne, Khalil2Pop, Lost Girls (alias Jenny Hval og Håvard Volden), Mercy og Yangze.

Kunstoplevelserne kredser især om at udfordre de traditionelle måder at forstå køn, teknologi, identitet og seksualitet på. Roskilde Festivals hovedkurator Mette Woller siger: "Årets KlubRå handler især om at udfordre og udforske de teknologiske og kropslige grænser, og så er det et sted på Roskilde Festival, hvor kunstnere og publikum kommer meget tæt på hinanden. Den nærkontakt vil klart skabe en anderledes imtim og overrumplende stemning, hvilket de vilde performances med navne som Justin Shoulder, Alexandra Pirici og Faka nok skal understrege."


KlubRå debuterede på Roskilde Festival i 2017 som et samarbejde mellem festivalen og Tuborg, og 38.000 gæster opsøgte her det kluborienterede univers. I år fordobler KlubRå sin størrelse til 2400 kvadratmeter. 

Sidste år var det en del af konceptet, at der ikke var nogen spilleplan, men det er der i år, og den er nu offentliggjort på Roskilde Festivals hjemmeside som en del af den samlede koncertoversigt.

KlubRå præsenterer følgende navne:


ADDA KALEH AKA ALEXANDRA PIRICI W/ ANDREI DINU, ION COTENESCU, JARED MARKS, MARIA MORA (RO/US)
BRYNJOLFUR (FO)
CTM (DK)
ENA COSOVIC (DK)
ASTRID SONNE (DK)
FAKA (ZA)
FLEX DANCE MUSIC (US)
GOD GOES DEEP (DK)
GROUP A W/ DEAD SLOW AHEAD (INT)
JULIANA HUXTABLE (US)
JUSTIN SHOULDER & CORIN (AU/PH)
KHALILH2OP (DK)
LOST GIRLS (JENNY HVAL & HÅVARD VOLDEN) (NO)
LYDMOR (DK)
M€RCY (DK)
SANDRA MUJINGA (NO)
SEVERIN (DK)
TROELS HASS (DK)
XENIA XAMANEK (DK)
YANGZE (DK)
LOTIC & RODERICK GEORGE (US)
WILL BENEDICT & STEFFEN JØRGENSEN FEAT. WOLF EYES (DK/US)

ANNONCE