Nyhed

Roskilde-programmet: Her skal du være to steder på én gang

GAFFA.dk – alt om musik

Så skal der sættes krydser i programmet!

Så er Roskilde Festivals tidsplan offentliggjort, og med næsten 200 koncerter på syv dage kan det ikke undgås, at man nogle gange skal være to steder på én gang, medmindre man har en meget smal smag. Vi har kigget lidt på programmet for at se på mulige konflikter – og for overskuelighedens skyld også, hvem der åbner og lukker festivalen de forskellige dage, og hvornår nogle af hovednavnene spiller.

LÆS OGSÅ: Roskilde offentliggør spilleplan og de 13 sidste navne


Warm up-dagene begynder søndag den 1. juli med Dirt Forge og Jada på henholdsvis Rising- og Countdown-scenen klokken 14, og så går det derudad, indtil Tan og Iris Gold lukker de to scener tirsdag den 3. juli klokken 23.

Den "store" del af festivalen begynder onsdag med Nihiloxica klokken 17.15 på Apollo-scenen. Klokken 18 åbner Saveus Orange Scene, og samtidig står den canadiske rapper og r&b-sanger PartyNextDoor så klar på Arena, som var den scene og det tidspunkt, som var afsat til Cardi B, der i sidste måned måtte aflyse grundet graviditet. Eminem lukker Orange Scene klokken 22.30, og hvis han "kun" spiller halvanden time, ligesom han gjorde i sidste måned på Coachella, kan man lige nå at se enten Nine Inch Nails på Arena eller Charlotte Gainsbourg på Avalon. Begge går i gang ved midnat, og det bliver sammen med BCUC på Pavilion Roskildes 00.15 sidste koncerter onsdag.

Torsdag begynder klokken 12 med blandt andre Turbolens på Pavilion. Hvis man er til en blanding af nytænkende pop og elektronisk musik, vil man måske få problemer med at se både When Saints Go Machine på Arena klokken 16.00 og Smerz på Gloria 16.45. Blandt hovednavnene kan nævnes First Aid Kit, der for første gang spiller på Orange Scene, hvor de optræder klokken 16. Bruno Mars synger på Orange klokken 22, og Nephew lukker samme scene klokken 01.00 og giver altså endnu en natkoncert på Orange, ligesom de gjorde klokken 01 natten til datoen 07.07.07. De snart pladeaktuelle shoegazelegender My Bloody Valentine spiller på Arena klokken 02.00, og hardcorebandet Ond Tro går i gang klokken 02.30.


Fredag åbner med blandt andre Equiknoxx feat. Shanique Marie klokken 12. Som det tidligere er blevet offentliggjort, spiller The Minds of 99 for anden gang på Orange Scene, denne gang fredag klokken 19 – samtidig med Fleet Foxes på Arena – og klokken 22 indtager karismatiske Nick Cave and the Bad Seeds samme scene. En anden legende, David Byrne, går på scenen i Arena-teltet ved midnat, og Massive Attack spiller på Orange Scene klokken 01.00. Der bliver derfor et delvist overlap med et lettere åndsbeslægtet navn som Fever Ray, der spiller på Arena klokken 02.00

Lørdag begynder klokken 12 med Courtney Marie Andrews på Gloria-scenen. Hvis man er til dansk sangskrivning med stærke tekster, skal man til dels være to steder på samme tid, når C.V. Jørgensen spiller på Arena-scenen 16.30, og Peter Sommer indtager Orange Scene 17.30. Begge kunstnere kan dog opleves på mange andre scener i 2018. Veto kan opleves på Arena klokken 19.00, og Dua Lipa står på Orange Scene klokken 20.00, og så kan man lige så at se et andet af tidens fremadstormende popfænomener, norske Sigrid på Avalon klokken 20.30.

Gorillaz lukker Orange klokken 23.00, mens Arenas sidste party bliver leveret af rap- og soul-stjernen Anderson .Paak & The Free Nationals klokken 01.30. De, der stadig er klar på at feste, kan gøre det med Mike Skinner & Murkage present Tonga på Apollo-scenen fra klokken 02.00. Det blev altså ikke til en The Streets-koncert på Roskilde Festival 2018, selvom gruppen har turneret i år – tilsyneladende dog kun i april måned i Storbritannien og Paris – men det smager da lidt af fugl, når Mike Skinner giver den som dj med gæstevokalister.


Den endelige spilleplan for Roskilde Festival 2018 kan ses lige her

 

 


ANNONCE