Nyhed

Her er årets musikalske Oscar-vindere

GAFFA.dk – alt om musik

Miguel bidrager til vindersangen

I nat dansk tid blev den 90. udgave af Oscar-showet afholdt i Dolby Theatre i Los Angeles. Som sædvanlig var der to musikrelaterede priser, nemlig Best Original Song og Best Original Score, altså bedste stemningsmusik.

LÆS OGSÅ: Se årets musikalske Oscar-optrædener – fra gåsehud til politisk opråb


Vinderen af bedste sang er "Remember Me" fra aminationsfilmen Coco. Prisen går til sangskriverne, Kristen Anderson-Lopez og Robert Lopez, der i 2014 vandt den samme pris for "Let it Go" fra en anden animationsfilm, Frozen. I filmen bliver sangen sunget flere gange af forskellige karakterer, og den er også indspillet i en popudgave med Miguel (billedet) og Natalie Lafourcade, der høres under rulleteksterne.

"Remember Me" var oppe imod "Mighty River" (fra Mudbound) af og med Mary J. Blige, "Mystery of Love" (fra Call Me By Your Name) af og med Sufjan Stevens, "Stand Up for Something" (fra Marshall) med Andra Day featuring Common og skrevet af Diane Warren og Common og "This is Me" (fra The Greatest Showman) skrevet af Benj Pasek og Justin Paul og fremført af Keala Settle. Alle de nominerede optrådte med deres sange under showet. Sufjan Stevens fik desuden hjælp af St. Vincent, Moses Sumney og Chris Thile.


LÆS OGSÅ: Guide: De sidste 15 års musikalske Oscar-vindere

Vinderen af "Best Original Score" gik til Alexandre Desplat for musikken til The Shape of Water. De øvrige nominerede var Hans Zimmer for Dunkirk, Radiohead-guitaristen Jonny Greenwood for Phantom Thread, John Williams for Star Wars – The Last Jedi og Carter Burwell for Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Den store vinder til Oscar-showet var i øvrigt Guillermo del Toros The Sound of Water, der modtog i alt fire priser, blandt andet for bedste film.


Også Eddie Vedder optrådte til showet med en hyldest til afdøde Tom Petty.

ANNONCE