Nyhed

Se årets musikalske Oscar-optrædener – fra gåsehud til politisk opråb

GAFFA.dk - Alt om musik

I nat dansk tid blev de berømte Oscar-statuetter uddelt, og under ceremonien optrådte en stærk række musikere med sange fra de nominerede film i kortere udgaver tilpasset showet.

LÆS OGSÅ: Her er årets musikalske Oscar-vindere

Mary J. Blige står ene kvinde på scenen, og er der nogen der kan, så er det Mary J. Blige. Sangerinden leverer en emotionel optræden af “Mighty River” fra den nominerede film “Mudbound”, der til sidst dog passende bakkes op af et massivt gospelkor, der kun øger til den hjerteskærende rå optræden.Gael García Bernal, Miguel og Natalia LaFourcade – førstnævnte åbner showet med sin vokal kun ledsaget af en enkelt mand på guitar, men hurtigt bliver tæppet trukket fra, og en suited Miguel indleder det helt store mexicanske danseshow med et “Uno! Uno, Dos!”, hvor han ledsager en LaFourcade klædt helt i rødt. Sangen “Remember Me” er fra filmen “Coco”, der vandt en Oscar for bedste animationsfilm såvel som prisen for bedste sang. 


Sufjan Stevens har inviteret St. Vincent, Moses Sumney og Punch Brothers-medlemmet Chris Thile med på scenen, sammen med de sædvanlige medvirkende Casey Foubert og James McAlister, til at fremføre “Mystery of Love” fra den stor-roste og nominerede film “Call Me By Your Name”. De mange medbragte musikere falder dog i ét med baggrunden for Sufjan Stevens, hvis vokal fylder det meste af billedet i en kort optræden på cirka halvandet minut.


Common og Andra Day kombinerer emotionel vokal med politisk rap i deres opførsel af “Stand Up For Something” fra den nominerede film “Marshall”. De to deler scenen med ti aktivister, der alle står stille og er klædt helt i sort, og sammen leverer de aftenens politiske indslag.Keala Settle må bukke under for tårerne undervejs i sin fremførelse af “This Is Me” fra musical-filmen “The Greatest Showman” med Hugh Jackman i hovedrollen. Det er også en sjælfyldt optræden af en sjælfuld sang, der bliver bakket op af Settles store stemme og aftenens største mængde deltagere på scenen. ANNONCE