Nyhed

ibens udsender dobbeltsingle – om blandt andet Henrik Marstals evige debatlyst

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Dobbeltsinglen er en forløber for trioens kommende album, der udkommer til februar. 

Den danske trio ibens er tilbage med en forsmag på deres første album siden 2005. Dobbeltsinglen, der netop er landet på diverse streamingtjenester, indeholder henholdsvis "Hvorfor er folk så sure på dig, Henrik?" – et ironisk drillenummer om gruppens bassist Henrik Marstals yderligere virke som ivrig debattør (gruppen påpeger, at Marstal ikke har været med til at skrive teksten), samt nummeret "Hilmer tog mig med på bar" – en hyldest til den afdøde Love Shop-guitarist og producer Hilmer Hassig, hvor tiåret for musikerens død i samme omgang markeres. Hilmer Hassig omkom ved en trafikulykke 16. november 2008, 48 år gammel. Hør sangene nedenfor.

LÆS OGSÅ: Ibens-brud efter ophedet sexisme-diskussion


iben, der gennem tiden er gået i opløsning to gange, er tilbage i deres origniale trio-format bestående af forsanger og guitarist Carsten Lykke, bassist Henrik Marstal og Kristian Obling Høeg på trommer. I forbindelse med udgivelsen af denne dobbeltsingle annoncerer gruppen også, at det kommende album vil blive udgivet den 10. februar. Albummet vil efter sigende tage udgangspunkt i gruppens oprindelige trio-lyd. 

I februar 2017 spillede ibens en enkeltstående jubilæumskoncert på Posten i Odense, der markede 20-årsdagen for udgivelsen af deres selvbetitlede debutplade, der i sin tid introducerede folkekære numre som "Ølstykke i november", "Solveig" og "Jeg savner min blå cykel". 

LÆS OGSÅ: Ibens: optur, nedtur, tur-retur


ibens vil påpegynde en lille turné gennem foråret og sommeren, hvorefter en større turné tager over i efteråret. Datoer og spillesteder er endnu ikke offentliggjort.

Hør de to nye singler:


ANNONCE