Nyhed

Producerlegenden Moroder tager på sin første turné nogensinde

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

"Tiden føles rigtig"

Den italienske producerlegende Giorgio Moroder tager i en alder af 78 år på sin første verdensturné nogensinde, skriver The Guardian. Moroder giver 15 koncerter i april og maj næste år, men det tætteste, han kommer Danmark, bliver Berlin.

Giorgio Moroder udtaler: "Det er noget, jeg altid har ønsket at gøre. Fans blev ved med at spørge mig, om jeg nogensinde ville tage på en rigtig turné. Tilbage i tiden var det utænkeligt for producerne at forlade deres studie. Det territorium var forbeholdt sangerne. I dag er dj's og producere blevet superstjerner i dansemusikken, så tiden føles rigtig."

Moroder producerede og delvist skrev 70'er- og 80'er-hits som Donna Summers "I Feel Love", Blondies "Call Me", Human League-solist Phil Oakeys "Together in Electric Dreams" (som han er krediteret som medsolist på), David Bowies "Cat People", Berlins "Take My Breath Away" og mange flere. Han er kendt som en af pionererne inden for den såkaldte "italo disco", som fusionerede disko med elektroniske elementer. Desuden er han kendt som filmkomponist til film som Midnight Express, Scarface og The Neverending Story og har modtaget fire Grammyer, fire Golden Globes og tre Oscars.

Produceren medvirkede også på Daft Punks storhittende 2013-album Random Access Memories og udgav i 2015 soloalbummet Déja Vu med yngre gæstevokalister som Charlie XCX, Kelis, Kylie Minogue, Sia og Britney Spears.

Produceren lover at optræde med både sangere og band. Donna Summer, der døde af kræft i 2012, vil figurere på storskærm.

Giorgio Moroder har dog tidligere turneret som dj, blandt andet til Oslo i 2015, hvorfra ovenstående billede stammer.

LÆS OGSÅ: 74 år og stadig rimelig funky

Varm op med klassikeren "Together in Electric Dreams":

 

ANNONCE