Nyhed

29 nye navne til Distortion

GAFFA – alt om musik

27 navne til Rådhuspladsen, to til Øksnehallen

Distortion annoncerer i dag 29 artister til to af de største gadefest-scener på henholdsvis Rådhuspladsen og i Øksnehallen. Blandt dem finder vi danske stjerner som Den Sorte Skole og Tue Track, upcoming rappere som Lamix og Jireel samt internationale navne som Vini Vici og Vibe Tribe.

27 af de annoncerede navne spiller på Rådhuspladsen, hvor der igen i år er gadefest både onsdag og torsdag. Onsdag danner pladsen ramme om en stor psytrance-fest med internationale stjerner som Vini Vici og Vibe Tribe. Dagen efter bliver den til en lige så stor hiphop-fest med navne som Lamix, Jireel, ZK, Emil Stabil og Fouli samt flere endnu hemmelige hovednavne.

Under torsdagens gadefest på Vesterbro foregår en anden af de største fester på pladsen foran Øksnehallen samt indendørs i selve hallen. Distortion har allerede annonceret navne som Rejjie Snow og Toro y Moi til Øksnehal-scenen, og i dag suppleres programmet med de danske stjerner Tue Track og Den Sorte Skole.

Adgang med Gadearmbånd
Adgangen til både Rådhuspladsen og Øksnehallen bliver forbeholdt gæster med partout-armbåndet Distortion Pass samt gæster, som støtter gadefesterne ved at købe et Gadearmbånd.

– Hvis vi skal holde liv i de frie, åbne gadefester med folkelig stemning, skal vi sælge 25.000 Gadearmbånd i år. Derfor giver vi nu nogle endnu vildere fordele til dem, som vælger at støtte festerne ved at købe Gadearmbånd, siger Distortion-leder Thomas Fleurquin i en pressemeddelelse.

Begge scener har begrænset kapacitet, og adgangen foregår efter først-til-mølle-princippet. Man er altså ikke sikret adgang med hverken Gadearmbånd eller Distortion Pass.

En endnu bedre gadefest
De 25.000 Gadearmbånd, der skal sælges, er 7.000 mere end i 2018. Stigningen skyldes bl.a. Distortions strategi om at skabe en gadefest med mere lokal forankring og mere kvalitet i musikprogrammet.

– Vi skærer i antallet af store scener og flytter dem så vidt muligt væk fra den tætteste beboelse. Altså færre, men bedre. På den måde kan vi skabe en mere fokuseret festival-oplevelse for dem, som vil have musik og intens fest. Samtidig kan vi så også have flere af de helt små scener med hyggelige og gratis aktiviteter til alle andre, siger Thomas Fleurquin og fortsætter:

– Forandringen er imidlertid dyr. De store scener, som vi skærer i, er klart mest populære hos sponsorerne, og vi mødes med nye krav om sikkerhed og infrastruktur, når musikpublikummet samles på et mindre område. Derfor håber vi virkelig, at publikum har lyst til at støtte og købe endnu flere Gadearmbånd end tidligere år.

ANNONCEREDE NAVNE TIL RÅDHUSPLADSEN: 

Onsdag 29. maj kl. 15.00-00.00
Apollo (DK), DesertMau (DK), Chriz (DK), Phanatic (IL), Reality Test (IL), Second Sun (DK), Vibe Tribe (IL), Vini Vici (IL) og Whitenoise (IL)
Præsenteres i samarbejde med: Kontrolleret Kaos

Torsdag 30. maj kl. 15.00-00.00
Artigeardit (DK), Aya (SE), Emil Stabil (DK), Ericka Jane (DK), Fouli (DK), Icekiid (DK), Jireel (SE), Joakim Skovbjerg (DK) Katie Keller (DK), Lamix (SE), Martin Jensen (DK), NODE (DK), Oh Boy (DK), Pattesutter (DK), Skinz (DK), Sugarbois (DK), Tyrees Tyr (DK) og ZK (DK)
Præsenteres i samarbejde med: Hypetrade, Puma og Arch
 
ANNONCEREDE NAVNE TIL ØKSNEHALLEN:

Torsdag 30. maj kl. 15.00-03.00
Den Sorte Skole (DK) og Tue Track (DK) slutter sig til de allerede annoncerede navne: Artigeardit (DK), Fool (DK), Fraads & Elias Boussnina (DK), Kristian Karl & Mads Viktor (DK), Reem (DK), Rejjie Snow (IE), Toro y Moi (US) og Wiinston (DK)
Præsenteres i samarbejde med: Red Bull Music
 
Distortion foregår i år fra 29. maj til 2. juni
Billetter og Gadearmbånd er til salg på: www.cphdistortion.dk/tickets
ANNONCE