Nyhed

Danske rock- og metalstjerner hylder Copenhell på ny ep

GAFFA – alt om musik

I år fejrer Copenhell 10 års jubilæum, og i den anledning er en række danske rock- og metalmusikere gået sammen om at lave en hyldest-ep til festivalen. Det er blevet til all star-bandet Omvendt Korstog og ep'en Ti år i helvede med de to sange "Ulvens ed" og "Hårde tider", som hylder festivalens dedikerede publikum.

Musikken til "Ulvens ed" er skrevet af de to danske rockveteraner Tim Christensen (Dizzy Mizz Lizzy) og Jacob ”Cobber” Binzer (D-A-D), der spiller henholdsvis guitar og bas på nummeret, med Casper Popp (Bersærk) på vokal, Allan Tschicaja (Pretty Maids) på trommer og Niklas Sonne (Defecto) på lead-guitar. Sammen kalder de sig Omvendt Korstog. Lars Evers (Bersærk) har skrevet teksten og fortæller følgende om arbejdet med at finde på festivalens slagsang. ”Det første, jeg gjorde, var at skænke et glas rødvin en lørdag aften og scrolle helt ned i bunden af Copenhell Family-gruppen på Facebook. Den har sammen med mine egne oplevelser været en stor inspirationskilde til, hvordan det er at være på festivalen.”

Jacob ”Cobber” Binzer fortæller følgende om at skrive musikken til "Ulvens ed:" ”Alle er gået til projektet med en virkeligt positiv ånd, og det var ligesom at have et helt nyt band i en hel uge. Tim og jeg har kendt hinanden i hundrede år og spillet sammen ved flere lejligheder, men vi har ikke lavet musik sammen tidligere. Tim havde et oplæg, og derfra gik det hurtigt. Vi mødtes ganske kort to gange og udvekslede riffs, og vi havde mange af de samme idéer. Det kunne jo let have gået den anden vej, hvor vi ikke var kommet frem til noget godt, men vi ved begge to, hvad det vil sige at spille rockguitar og har hørt hinanden spille i rigtigt mange år, og vi har masser af fælles helte. Vi kan mødes ved næsten al musik, og Tim er godt inde i britisk metal,” fortæller Binzer.

Nyt Livs bassist Søren Hvidt har skrevet "Hårde tider", som også bliver spillet af Nyt Liv med hjælp fra musikere fra Rising og Hatesphere. Søren Hvidt siger følgende om sangen: ”Vi fik udstukket nogle rammer for projektet, og det har vi ikke prøvet før. Der skulle blandt andet være plads til en guitar chase, en solo og noget genkendelighed. Vores sangskrivning er normalt meget dynamisk og fokuserer på, hvordan vi giver plads til de forskellige instrumenter. Vi er jo ikke et decideret guitarsolo-band, så hvordan skulle vi finde plads til dem? Der skulle også være et omkvæd, så vores musikalske koncept blev strakt en hel del. Det er også et af de længste numre, vi nogensinde har været med til at lave,” fortæller Hvidt. 

Ti år i helvede-ep’en udkommer digitalt fredag den 5. april og på vinyl den 19. april. Vinyludgaven er stærkt begrænset og udkommer i henholdsvis 333 neongrønne og 333 sorte eksemplarer – i alt 666 eksemplarer. Og ja, udgiverne, pladeselskabet Indisciplinarian, insisterer på at kalde det en ep, selvom den kun indeholder to sange, men det er for at understrege, at der er tale om to ligeværdige sange.

Copenhell kunne i sidste uge melde udsolgt af 3-dags-billetter, og da der tidligere er blevet udsolgt af 4-dags-billetter og éndagsbilletter til torsdag, er der nu kun endagsbilletter til onsdag, fredag og lørdag tilbage.

Festivalen finder sted i dagene 19.-22. juni med hovednavne som Tool, Slipknot og Scorpions.

Hør de to nye sange nedenfor:

ANNONCE