Nyhed

Mark Lanegan med nyt album og dansk koncert

GAFFA - Alt om musik

Lanegan gæster Amager Bio den 11. november med sit nye album Somebody’s Knocking, der udkommer den 18. oktober.

Mark Lanegan er en af rockens grand old men. Foruden en imponerende solokarriere med hele ti udgivelser har han også samarbejdet med store navne såsom Kurt Cobain, Screaming Trees, The Gutter Twins og Queens of the Stone Age, hos hvem han har medvirket på fem af bandets syv udgivelser.

LÆS OGSÅ: Mark Lanegan: - Jeg er ikke ude på at lave hits


Til oktober udgiver Lanegan sit første soloudspil siden Gargoyle fra 2017, og i den forbindelse drager han på en turné, der blandt andet bringer ham forbi Amager Bio i København.

Lanegan fremhæves ofte for sin mørke og flossede stemme, der bringer mindelser om to af musikbranchens helt store koryfæer, Leonard Cohen og Tom Waits. Derudover er hans musikalske univers præget af et mørke, der i høj grad har influeret rockscenen igennem årene. Af pressemeddelelsen fremgår det dog, at det nye album Somebody’s Knocking er mere garagerocket og elektronisk end tidligere udgivelser fra Lanegans hånd.

LÆS OGSÅ: Mark Lanegan: Lad os ikke blive for filosofiske


Indtil videre er der kun udkommet en enkelt single med tilhørende video fra Somebody’s Knocking. Singlen ”Stitch It Up” kan høres herunder:

ANNONCE