Nyhed

Tønder Festival fuldender årets festivalprogram

GAFFA - Alt om musik

Blandt festivallens sidste offentliggørelser er navne som Ruston Kelly, Folkeklubben og Niels Hausgaard.

Programmet til Tønder Festival 2019 er med 14 nye offentliggjorte navne på plads, og folkroots-festivalen er således atter klar til at byde sine festivalgængere velkommen til et år, hvor både internationale og nationale kunstnere udgør et line-up af musik, der genremæssigt favner bredt.

Tønder Festival præsenterer i år alt fra folk, country, blues, cajun, old time og world. En mangfoldighed af musik, som også er til at spore i dagens sidste offentliggørelser.

Af dagens offentliggjorte navne tilføjer Tønder Festival blandt andet den amerikanske countrykunstner Ruston Kelly, som fik stor anderkendelse for sangen ”Nashville Without You” i 2013 og yderligere har indsamlet fine anmeldelser for sit senste album Dying Star.

Også to store, danske sangskatte er nu til at finde på Tønder Festivals musikprogram med dagens offentliggørelse af henholdsvis Folkeklubben og Niels Hausgaard.

Folkeklubben betegner sig selv med ord som dannelse, galskab og folkelighed og udgav sidste år albummet Sort Tulipan, der blev udfoldet i en koncert Musikhuset (Aarhus) i januar, som GAFFAs anmelder tildelte fem stjerner med ordene ”I dit korte liv bør du lytte til Folkeklubben”.

Niels Hausgaard er så småt blevet folkeeje og kan i en alder af 75 år skriver både poet, satiriker, sangskriver, debattør og entertainer på sit CV. Hausgaard har siden 70’erne optrådt på Tønder Festival og optræder atter med en performance i år, der utvivlsomt vil rumme plads til både improvisation og gode grin.

Dagens 14 offentliggjorte navne til det nu fuldendte Tønders festivalprogram er følgende:

Ruston Kelly (USA)

Tyler Childers (USA)

Daniel Norgren (SE)

Folkeklubben (DK)

Dervish (IRL)

Ímar (SCO/IRL)

Birds of Chicago (USA/CAN)

Blair Dunlop (UK)

Calum Stewart (SCO)

Ian Noe (USA)

Luke Winslow-King (USA)

Niels Hausgaard (DK)

The Unwanted (IRL/USA)

FolkSpot2019: Fromseier Hockings (DK), Mads Hansens Kapel (DK), Odde og Nilssen (NO), Phønox og Embla (DK), Rannok (DK), Trio Svin (DK), Vesselil (DK) og Víík (NO, SE, DK)

Se festivalens fuldendte program HER.

Tønder Festival afholdes fra den 22. til 25. august.

Billetter til festivalen kan købes på www.tf.dk

ANNONCE