Nyhed

Ryan Adams beskyldt for sexchikane af syv kvinder

GAFFA – alt om musik

Ryan Adams er blevet beskyldt for sexchikane og følelsesmæssigt misbrug af syv kvinder, skriver New York Times. Blandt de anklagende kvinder er Adams' eks-kone Mandy Moore, sangerinden Phoebe Bridgers og en fan, der var mindreårig, da Adams havde en længere online-korrespondance med hende.

Adams bliver blandt andet beskyldt for at have blottet sig for en 15-årig fan på Skype. De to udvekslede 3217 tekstbeskeder over en ni måneders periode, og Adams spurgte gentagne gange pigen om hendes alder. Hun fortalte, at hun var ældre, end hun var, hvilket ikke helt lod til at overbevise Adams. "Jeg får problemer, hvis nogen vidste, at vi talte sammen på denne måde," skrev Adams på et tidspunkt. På et andet tidspunkt skrev han: "Hvis folk vidste noget, ville de sige, at jeg var som R. Kelley (Adams' stavemåde, red.)". Alligevel fortsatte korrespondancen. I Ohio, hvor pigen befandt sig, er den seksuelle lavalder 18 år, mens den i New York, hvor Adams befandt sig i noget af perioden, er den 17 år. De to mødtes aldrig.

Flere kvinder beskylder Adams for at udsætte dem for sexchikane og følelsesmæssigt misbrug i forbindelse med, at han tilbød at hjælpe dem med deres musikalske karriere. Sangerinden og sangskriveren Phoebe Bridgers fortæller eksempelvis, at Adams tilbød hende at indspille og udgive sange og tage hende med på en turné som opvarmning. Hurtigt blev de to kærester, men inden længe tog forholdet en drejning, hvor Adams insiterede på at vide alt om, hvor Bridgers befandt sig, insisterede på telefonsex, når hun var i sociale situationer med andre og truede med selvmord, hvis hun ikke øjeblikkeligt svarede.


Inden længe afbrød Bridgers forholdet, hvorefter Adams trak sit tilbud om at tage på turné med ham tilbage. Senere fik hun alligevel lov til at åbne for ham ved enkelte koncerter, og i forbindelse med en af disse bad han hende hente noget til sig på sit hotelværelse og var helt nøgen, da hun kom ind på hotelværelset.

Sangerinden og skuespilleren Mandy Moore fortæller en lignende historie. Hun blev gift med Adams i 2009 og skilt fra ham syv år senere. Da de blev gift, havde hun udgivet seks album, men hun har intet udsendt siden, efter eget udsagn forbi Adams' kontrollerende opførsel har forhindret hende i at arbejde med andre. Andre kvinder fortæller tilsvarende historier.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Je suis Rødovre Centrum


Undskylder og afviser

Ryan Adams afviser kategorisk historierne gennem siden advokat Andrew B. Brettler. Brettler udtaler, at Adams aldrig ville have haft upassende online-kontakt med en person, han vidste var mindreårig, og han afviser, at han har opført sig truende og manipulerende over for kvinder.

Efter at artiklen i New York Times er blevet offentliggjort, har Adams offentliggjort en række tweets, hvor han undskylder, hvis han opført sig upassende, men beskylder samtidig artiklen for en række fejl og overdrivelser og understreger, at han aldrig ville komme med upassende kommentarer til en person, han vidste var mindreårig.


Ryan Adams har annonceret, at han vil udgive tre album i år. Det første, Big Colors, udkommer 19. april


 

 

 


 

 

ANNONCE