Nyhed

Rygte: AC/DC indspiller album med alle kernemedlemmer

GAFFA – alt om musik

Billedet: AC/DC anno 2014 med Cliff Williams, Brian Johnson, Stevie Young og Angus Young

Der har i de senere måneder været gang i rygtemøllen om, at AC/DC er i gang med at indspille et nyt album med vokalisten Brian Johnson tilbage i bandet. Johnson måtte ellers forlade gruppens turné i 2016 for at undgå at få en permanent høreskade, og han blev erstattet af Axl Rose fra Guns N'Roses.

Nu skriver Classic Rock, at et nu slettet foto på Instagram fra december 2018 viser Johnson sammen med bassisten Cliff Williams uden for Shangri-La Hotel i Vancouver, den samme by, hvor gruppen har indspillet deres tre seneste album, og hvor et tidligere foto fra 2018 har vist Johnson stå uden for det studie, hvor bandet har indspillet de pågældende tre album. Williams annoncerede ellers i 2016, at han ville gå på pension og være sammen med sin familie efter at have afsluttet gruppens verdensturné, og der kan naturligvis være tale om et tilfælde.


Billedet af Johnson uden for studiet i Vancouver viste ham sammen med bandets tidligere trommeslager Phil Rudd og deres mangeårige tekniker og mikser Mike Fraser. Rudd forlod ellers gruppen, da han i 2014 blev sagsøgt og senere idømt otte måneders hjemmeafsoning for mordtrusler og narkobesiddelse og blev erstattet af den tidligere AC/DC-trommeslager Chris Slade, men meget tyder altså på, at Rudd er tilbage i gruppen. 

For nylig skrev Los Angeles-bandet Terrorizer på deres Facebook-side, at de havde mødt Brian Johnson i lufthavnen, og at han havde bekræftet over for dem, at han var tilbage i bandet.

LÆS OGSÅ: Amerikansk band bekræfter rygter: Brian Johnson er tilbage i AC/DC


I sidste uge fortalte den amerikanske radiovært Eddie Trunk desuden i sin podcast, at han på musikmessen NAMM i Anaheim, Californien havde hørt fra en "meget, meget, meget velplaceret kilde", at AC/DC havde færdigindspillet et nyt album, og at det indeholdt optagelser med rytmeguitarist og sangskriver Malcolm Young, der forlod gruppen i 2014 grundet demens og døde i 2017, 64 år gammel. Hør indslaget nedenfor.

En del tyder altså på, at det kommende album med AC/DC bliver med den klassiske lineup: Brian Johnson på sang, Angus Young på lead-guitar (gruppens eneste oprindelige medlem), Cliff Williams på bas og Phil Rudd på trommer, samt afdøde Malcolm Youngs erstatning, nevøen Stevie Young på rytmeguitar – og Malcolm med fra graven. Vi får se!

Gruppen har selv intet meldt ud om et kommende album. Deres seneste studiealbum er Rock or Bust fra 2014, som GAFFAs anmelder var ganske godt tilfreds med.


LÆS OGSÅ: Australske rocklegenders stærkeste udspil i årtier

 

 


ANNONCE