Nyhed

BEDST LIGE NU: 12 nye, håndplukkede tracks

GAFFA - Alt om musik

For første gang i 2019 er playlisten opdateret med brandvarme tracks - med alt fra sofistikerede beats til din basram og en alternativ godnatsang. Enjoy, og følg listen på Spotify.

Lana del Rey – "hope is a dangerous thing for a woman like me to have - but I have it"

Normalt kunne man beskrive hendes stil som mørk romantik, men det nye nummer er om muligt endnu mere nøgent og melankolsk end tidligere udgivelser. Selvsagt bliver Del Rey på ingen måder værre af det, men står i stedet klarere end nogensinde. Et selvrefleksivt, simpelt, ærligt og smukt nummer fra din “Venice Bitch”. 

Alex Vargas – "What you wish for"

De nye singler fra Vargas har cementeret hans talent, og det er ingen undtagelse på nummeret her. Vi er i den mere sentimentale afdeling, med fingerspil på guitaren. Der er en enorm mængde sjæl i det stille udspil, bakket op af en kraftfuld vokal, som vi glæder os til at høre mere meget mere fra. 

Farveblind – "Bad"

Den danske producerduo søger at skabe musik på tværs af genrer, og man kan let mærke den eksperimentelle leg i deres musik. “Bad” er fra deres helt nye debut-EPep Boxes, og et utroligt vellykket udspil, hvor de sammen med den franske rapper KillASon leverer skæve hip-house-bars og motorrumlende basgange. 

Karen O – "Anti-lullaby"

Sangen er en del af den kommende Amazon serie “Hanna”, og Karen O.s nyeste soloprojekt udenfor gruppen Yeah Yeah Yeahs. Det akustiske nummer minder da også om en vuggevise i opbygningen, hvor det dog tematisk handler om ikke at falde i søvn. Et kort nummer, der viser hvor simpelt og smukt, musik kan være. 

Alexander Oscar & SVEA – "Complicated"

Der er skruet lidt ned for Alexander Oscars tempo på dette velskrevne nummer. Duetten med den kun 18-årige svenske sangerinde Svea, handler om et forhold, hvor man ikke kan kommunikere ordentligt, selvom det er så enormt vigtigt. Sangen skrev de to rising stars sammen, da de opholdt sig i samme studie i Stockholm.

Ea Kaya – "Talking"

2019 lader til at blive det helt store gennembrudsår for den stærkt syngende danske sangerinde. Det virker i hvert fald som om, at hun er klar til at tage teten med masser af ny musik. “Talking” har en afbalanceret dance-vibe kørende for sig, og det 23-årige talent leverer tonsvis af styrke ud fra sine egne svagheder på et skønt pop-nummer. 

Hjalmer & medina – "Folk som os"

De to danske pop-darlings er gået sammen om en duet. Det er blevet til en sang, hvor der kredses om usikkerhed, men hvor tosomheden samtidig hyldes. Hjalmer udtaler: "Når alt kommer til alt, har vi kun hinanden, og det skal man prøve at huske på, både i kærlighed, venskaber og verden omkring os."

Alcabean – "Tsukuyomi"

Det danske rockband er blevet skamrost af flere udenlandske musikprofiler, og det forstår man fortsat godt, når man hører denne nye single. Victor Schack leverer en hypnotiserende vokal på et nummer, der har en let, positiv og næsten indie-følende stemning over sig i forhold til deres tidligere udgivelser.

David44 – "Other Side"

Islandskfødte David Olafsson blev allerede spået til storhed tilbage i 2016, og leverer fortsat høj kvalitet med en stærk, karismatisk vokal. Med “Other Side” viser Olafsson en mere sentimentalt side, med fokus på netop vokalen og en helt simpel guitar, modsat tidligere mere pop-producerede og -fokuserede singler. 

JUNG – "Still Kids"

Sangen her er sød og melodiøs indie-pop, når det er bedst. Der er en glad og fri stemning på nummeret fra de to svenske brødre Henrik og Tom Ljungqvist, der til sammen danner JUNG. “Still Kids” er en del af deres nye EP Formula, og du kommer helt sikkert i godt humør, når du sætter den her på.

Soak – "Knock Me Off My Feet"

Soak kommer fra en kombination af “soul” og “folk”, og med dette centrum skaber Bridie Monds-Watson sit helt eget musikalske univers. Debutalbummet Before We Forgot How To Dream satte hende på landkortet med flotte prisnomineringer, og nu er hun tilbage med en sang om hendes blandede forhold til sin hjemby.

Modest – "Keep Your Cards"

Den aarhusianske kvartet er tilbage med nyt efter deres debut i 2017, og leverer på nummeret her en varm og melodiøs omgang post-punk, som man næsten kunne fristes til at kalde en guitar-ballade. Glad og melankolsk på én gang, den velkomponerede sang indikerer en fortsat god fremtid for gruppen. 

ANNONCE