Nyhed

Kun For Forrykte: Ny dansk musikfestival ser dagens lys

GAFFA – alt om musik

Unge og ældre kunstnere hylder hippie-idealerne fra Woodstock

Når den nye danske Kun For Forrykte Festival i 2019 ser dagens lys, er sammenfaldet med 50-året for Woodstock Festivalen ikke tilfældigt. Kun For Forrykte Festival, som afholdes på Nordfalster i Stubbekøbing i juni, har nemlig flere hovednavne, der var hjørnesten i datidens danske rock- og hippiekultur.

Således kan Kun For Forrykte Festival præsentere Niels Skousenmanden bag Skousen & Ingemann-klassikeren "Herfra hvor vi står" fra 1971-albummet af samme titel og en mand, som i 2019 kan fejre sin 75 års fødselsdag – og stadig er yderst produktiv som sangskriver. Desuden kan man opleve den psykedeliske bluesrock-gruppe Beefeaters, som for nylig er genopstået, og albumaktuelle Stepp 2der udgør den seneste inkarnation af Steppeulvene. Gruppen, som i 1967 udgav det første dansksprogede rockalbum Hip, der er blevet kaldt dansk rocks svar på Jellingstenene. Stepp 2 fremfører efterladte tekster af Steppeulvenes afdøde sanger Eik Skaløe, og den oprindelige trommeslager Preben Devantier er stadig medlem af bandet.


"Kun For Forrykte" er opkaldt efter en sektion i Hermann Hesses roman Steppeulven fra 1962, som også gav navn til både det amerikanske band Steppenwolf og danske Steppeulvene, der på albummet Hip indspillede en sang med passager fra netop Hesses "Kun For Forrykte".

Foruden disse legender er der også blevet plads til nyere, markante navne inden for rock og folk, blandt andre The Blue Van (billedet), som har fået mange flotte ord for deres intense koncerter, den GAFFA-roste singer-songwriter Mathilde Falch og band samt to grupper med rødder i lokalområdet, folkrockerne Sorte Fugle og de psykedeliske Syreregn. Derudover kan festivalen foreløbig også præsentere den talentfulde troubadour Laursen, som i 2018 udkom med sit GAFFA-roste debutalbum og foredrag fra musik-eksperter som Steffen Jungersen og Jan Poulsen, der vil tale om henholdsvis Rolling Stones anno 1969 og Eik Skaløe. Festivalen ligger i smukke rammer i parkanlægget i Stubbekøbing, der ligger idyllisk ud til vandet.

– Kun For Forrykte Festival er et drømmeprojekt, som jeg nu endelig fører ud i livet. Jeg kunne ikke forestille mig at gøre det et bedre tidspunkt end i 50-året for Woodstock Festivalen, som jeg på mange måder er inspireret af. Hvem skulle have spillet til Danmarks egen Woodstock? Jeg mener, vi har nogle stærke bud her på festivalen, udtaler festivalleder Frederik Schnoor og fortsætter:


Måske kan vi skabe en tradition i 2019 og kan lege videre med tanken og festivalen i mange år frem. Stubbekøbing og Nordfalster rummer smuk natur, gode mennesker og en skøn uspoleret "vibe", som vi ikke har mange andre steder i landet – og slet ikke i nærheden af København. Det er ikke bare en stor glæde at bringe et kulturevent som dette til Falster, det er også et privilegium, saå jeg glæder mig i den grad til at involvere lokalsamfundet, møde nye samarbejdspartnere og ja, musikelskere i alle aldre, fortsætter Frederik Schnoor.

Kun For Forrykte Festival afholdes i parkanlægget i Stubbekøbing på Nordfalster den 7. og 8. juni. Billetsalget er i gang.

ANNONCE