Nyhed

Dette er den mest spillede sang på britisk radio i det 21. århundrede

GAFFA – alt om musik

Snow Patrol fører foran Black Eyed Peas og Pharrell Williams

Musiklicens-organisationen PPL har netop bragt en opgørelse over de tre mest spillede sange i britisk radio i det 21. århundrede. Førstepladsen besættes af Snow Patrol og deres ballade "Chasing Cars" fra 2006-albummet Eyes Open, skriver BBC.

Sangen nåede en sjetteplads på den britiske hitliste, hvilket Snow Patrol både før og siden har overgået med henholdsvis "Run" fra 2004, der gik nummer 4 og "Signal Fire" fra 2007, som opnåede en femteplads, men som radiohit har "Chasing Cars" altså klaret sig bedre. Sangen har også nået udbredelse gennem tv-serien Grey's Anatomy

På anden- og tredjepladsen finder man nogle mere tempofyldte sange, nemlig Black Eyed Peas' "I Gotta Feeling" fra 2009 og Pharrell Williams' "Happy" fra 2013.

I et interview med BBC fortæller sanger Gary Lightbody, at nummeret sammen med ni andre blev skrevet på én, vin-påvirket aften, hvor halvdelen af sangene var gode nok til at ende på albummet Eyes Open.

"Vi skrev en plade til Snow Patrol, men vi havde også til opgave at skrive nogle sange til nogle andre, og det har måske taget noget af presset væk. Men den næste morgen var vi sikre på, at de sange skulle ikke gå til nogle andre," siger Lightbody, der ikke vil afsløre, hvilke kunstnere der var i spil til at modtage en sang af Snow Patrol.

Lightbody fortæller også: "Teksten til den sang kom den aften. Den kom bare ud på siden. Og sådan plejer jeg at skrive – med et flow. Teksterne kommer generelt bare ud, og jeg redigerer ikke efterfølgende, uanset om det er godt eller skidt."

Snow Patrol skulle have givet koncert i KB Hallen 10. juni, men måtte melde afbud med få timers frist, da deres lead-guitarist Nathan Connelly havde fået en håndskade. De håber at komme tilbage inden længe, udtalte de dengang. Gruppen udgav sidste år deres syvende album, Wildness, deres første i syv år.

LÆS OGSÅ: Snow Patrol aflyser aftenens koncert

Se musikvideoen til "Chasing Cars":

 

ANNONCE