Nyhed

Her er de bedste månesange

GAFFA – alt om musik

Billedet: Edwin "Buzz" Aldrin, det anden menneske på Månen, fotograferet af den første mand på Månen, Neil Armstrong

Det er 50 år siden, Neil Armstrong satte foden på Månen som det første menneske, og det markeres over hele verden. Også med musik.

Spotify og NASA har begge lavet spillelister, som egner sig udmærket som soundtrack til fejringen af 50-årsmarkeringen af månelandingen i 1969.


I dag, klokken 21:17:40 dansk tid for at være eksakt, er det nøjagtigt 50 år siden, fartøjet The Eagle landede på Månens overflade.

Spotify oplyser, at der findes flere end 185.000 sange i deres database, som har ordet "moon" i titlen. Streamingtjenesten har i den anledning sammensat en liste over de 50 mest streamede måne-sange globalt.

Denne liste indeholder globale hitsange som "Bad Moon Rising", "Fly Me to the Moon (In Other Words)", "Dancing in the Moonlight" og "Harvest Moon", for bare at nævne nogle.


Hør playlisten her – artiklen fortsætter under playlisten:

NASA med egen spilleliste

Det findes selvsagt mange passende sange, som ikke har ordet måne i titlen, og disse har NASA inkluderet på sin playliste. Den er sammensat af NASAs egen radiokanal Third Rock Radio med hjælp fra tusindvis af indsendte forslag.


Naturligt nok toppes playlisten af David Bowies "Space Oddity". Sangen udkom 11. juli 1969, bare fem dage før Apollo 11 blev skudt op – og blev på mange måder temasangen for månerejsen.

Hør playlisten her:


ANNONCE