Nyhed

Queens "Bohemian Rhapsody"-video sætter YouTube-rekord

GAFFA – alt om musik

Har passeret én milliard visninger

Queens ikoniske "Bohemian Rhapsody"-video har slået en YouTube-rekord, idet det er den første musikvideo udgivet før 1990, der har passeret én milliard visninger, skriver gruppen på sin hjemmeside. Se videoen ovenfor.

Videoen fra 1975 er bredt kendt som en af de allerførste musikvideoer, og efter sangens store succes blev det almindeligt for pladeselskaber at finansiere videoer, der blandt andet blev vist på BBC-programmet Top of the Pops – seks år før MTV åbnede i USA, og 12 år før, kanalen blev lanceret i Europa. I et interview med magasinet Blender i 2002 udtalte guitarist Brian May, at bandet indspillede videoen for at slippe for at mime på Top of the Pops. Dengang mimede musikere i tv-programmer af hensyn til lydkvaliteten, og gruppen fandt det mærkeligt at skulle mime til en så kompleks sang. 

I anledning af milepælen har Queen lagt en ny HD-version af videoen ud, og de nuværende Queen-medlemmer, Brian May og Roger Taylor, der for tiden er på turné i USA med Adam Lambert som sanger, udtaler:

"Vi er beærede over, at "Bohemian Rhapsody" lige har rundet en milliard visninger på YouTube. Vi vil gerne takke jer alle og fejre dette sammen med vores fantastiske fans fra hele verden ved at skabe tre nye musikvideoer, alle med jer i! Uanset om du er musiker, sanger, danser, billedkunstner eller bare vil have noget sjov. Gå til www.youarethechampions.com for at finde ud af mere, og så ses vi på landevejen."

www.youarethechampions.com kan man fra senere i denne uge genskabe videoerne til tre af bandets mest kendte sange, omtalte "Bohemian Rhapsody" samt "Don't Stop Me Now" og "A Kind of Magic", henholdsvis som sanger/musiker, danser og billedkunstner. 

Queen fortæller i øvrigt, at videoen til "Bohemian Rhapsody" blev instrueret af Bruce Gowers, blev filmet på tre timer i bandets øvelokale og kostede 4500 pund at producere.

Til sammenligning har en anden populær musikvideo fra før 1990, Michael Jacksons "Thriller" fra 1983, "kun" fået lidt over 600 millioner visninger – den blev dog også først lagt på YouTube et år efter "Bohemian Rhapsody", i 2009, tre måneder efter Jacksons død.

Filmen om Freddie Mercurys liv, sidste års Bohemian Rhapsody, er i øvrigt blevet den bedst indtjenende biografiske musikfilm og har tjent mere end 900 millioner dollar ind samt vundet fire Oscars.

LÆS OGSÅ: Kina fjerner referencer til homoseksualitet fra Bohemian Rhapsody

ANNONCE