Nyhed

Blaue Blume er tilbage – nu på dansk

GAFFA – alt om musik

Tilbage efter depression

For halvandet år siden så alt lyst ud for den danske indierockgruppe Blaue Blume. De havde fået fremragende anmeldelser for deres ep Sobs, herunder i GAFFA, og spillede for udsolgte huse, men i begyndelsen af april 2018 meldte gruppens sanger Jonas Schmidt åbenhjertigt ud på Facebook, at han kæmpede med en depression, og at bandet måtte aflyse alt på ubestemt tid.

LÆS OGSÅ: Blaue Blume aflyser alle planlagte koncerter


Siden har man intet hørt til dem, indtil for nylig, hvor de udskiftede deres profilfoto på Facebook. Ofte et tegn på, at er noget undervejs, og det var der også, for i dag udgiver bandet første singleudspil fra deres kommende album, "Morgensol". Se videoen nedenfor.

Jonas Schmidt udtaler:

”Morgensol er den første sang, jeg har skrevet på mit eget sprog. Ordene kom meget nemt, og det føltes naturligt ikke at ændre på det. Som det er med første sange handler også denne om noget simpelt… solen, vinden, træerne, skyer, vand, regn. En lille dedikation til den natur, du kan have i hånden. Jeg tror, at alle kan relatere, mere eller mindre, til disse øjeblikke, hvor de helt og aldeles føler sig styret af kræfter større end dem selv, om det er i et hurtigt kig mod himlen, eller på en cykel under haglvejr. Selv glemmer jeg noget her, jeg husker noget her. Idéen til sangen kom på mit yndlingssted på jorden, imens jeg vaskede mine hænder i havet. Jeg følte mig udmattet og ensom, men også en samhørighed med elementerne, som vi alle kommer fra. For tiden nyder jeg at iagttage min nyfødte søn kigge på verden omkring ham. Alt er nyt, alt er værdsat.” 


Blaue Blume ep-debuterede i 2014 med Beau & Lorette og udgav året efter debutalbummet Syzygy, der modtog de maksimale seks stjerner af GAFFA. De er også kendt for radiohits som "Lost Sons of Boys" (2014), "In Disco Lights" (2014), "Candy" (2015) og "Ebony" (2017).

LÆS OGSÅ: Forelskelse i fuldt flor

Se videoen til "Morgensol":


ANNONCE