Nyhed

Se traileren til Martin Scorseses nye Dylan-dokumentar

GAFFA – alt om musik

Med hans første filmede interview i et årti

Den 12. juni har Martin Scorseses nye dokumentarfilm om Bob Dylans berømte Rolling Thunder Revue-turné i 1975 og 1976 premiere på Netflix. Nu er den første trailer til filmen offentliggjort, og du kan se den ovenfor.

Turnéen havde en lang række gæster som eksempelvis Joan Baez, Joni Mitchell og den tidligere David Bowie-guitarist Mick Ronson. Den bragte Dylan rundt til især en række mindre spillesteder i mellemstore amerikanske byer, fordi Dylan gerne ville tættere på sit publikum efter at være blevet en superstjerne i de foregående år.

Filmen bliver lanceret under betegnelsen "dels dokumentar, dels koncertfilm, dels feberdrøm" og byder blandt andet på Dylans første filmede interview i et årti og nyrestaurerede optagelser, som "har været glemt i årtier". Desuden indeholder den interviews med blandt andre Joan Baez og de nu afdøde Rubin "Hurricane" Carter, Sam Shepard og Allen Ginsberg.

Carter var bokseren, der blev uretfærdigt dømt for mord og inspirerede Dylan til sangen "Hurricane". Shepard var skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør og stod sammen med Dylan bag den kombinerede koncert-, dokumentar- og fiktionsfilm Ronaldo and Clara, som blev indspillet under turnéen. Ginsberg var beat-forfatteren, som rejste rundt med Dylan under en del af turnéen, og som efter planen skulle have læst op på scenen. Det skete dog ikke, fordi man frygtede, at koncerterne i så fald ville blive for lange.

Ifølge en pressemeddelelse vil filmen vise "Amerikas martrede sjæl i 1975 og den opløftende musik, som Dylan spillede det år."

Det er ikke første gang, Martin Scorsese står bag en dokumentarfilm om Dylan. I 2005 udgav han No Direction Home med fokus på Dylans unge år i første halvdel af 60'erne, og han har også skabt andre berømte dokumentarfilm som The Last Waltz (1978) om The Bands afskedskoncert, Shine a Light om Rolling Stones (2008) og George Harrison: Living in the Material World (2011).

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Martin Scorseses No Direction Home

I forbindelse med filmen bliver der også udgivet et 14-dobbelt cd-bokssæt med titlen The Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings.

Bob Dylan kan opleves på dette års Roskilde Festival.

LÆS OGSÅ: Se Bob Dylan reklamere for sin whiskey hos Jimmy Fallon – uden at sige et ord

ANNONCE