Nyhed

Samtlige sange fra Woodstock-festivalen udkommer som massivt bokssæt

GAFFA – alt om musik

432 sange udkommer på et 38-dobbelt bokssæt

Så er den ultimative hippie-gave landet: I år er det 50 år siden, den ikoniske Woodstock-festival fandt sted nær byen Woodstock i staten New York i dagene 15.-18. august, og det bliver markeret med et mildt sagt omfattende bokssæt. Samtlige 432 sange, der blev spillet på festivalen, udkommer den 2. august på et 38-dobbelt cd-bokssæt i et særdeles begrænset oplag på 1969 nummererede eksemplarer med titlen Woodstock – Back to the Garden – The Definitive 50th Anniversary Archive. Spilletiden på bokssættet bliver knap 36 timer, hvoraf de knap 20 timer ikke tidligere har været udsendt.

Alle sange ligger i kronologisk rækkefølge, og sættet bliver udgivet i en krydsfinerboks med en Blu-Ray med den klassiske film om Woodstock, en replika af det oprindelige program, en ny bog om festivalen skrevet af en af arrangørerne af den oprindelige festival, Michael Lang og meget mere.


Der udkommer også lidt mindre boksæt med henholdsvis 10 cd'er, tre cd'er og fem vinylplader, og disse sæt kommer på gaden 28. juni.

Der er også planlagt en 50 års jubilæumsudgave af den oprindelige festival i nærheden af den originale festivalplads med blandt andre Michael Lang som en af arrangørerne. Imidlertid er festivalen kommet i økonomiske problemer, efter at hovedinvestoren, marketingsvirksomheden Dentsu, har trukket sig. Arrangørerne insisterer dog på, at festivalen bliver gennemført 16.-18. august som planlagt.

LÆS OGSÅ: Forvirring: Bliver Woodstock-jubilæumsfestivalen aflyst?


Listen over de medvirkende ved Woodstock-festivalen i 1969 er som følger:

Richie Havens

Sweetwater


Bert Sommer

Tim Hardin

Ravi Shankar


Melanie

Arlo Guthrie

Joan Baez


Quill

Country Joe McDonald

Santana


John B. Sebastian

The Keef Hartley Band

The Incredible String Band


Canned Heat

Mountain

Grateful Dead


Creedence Clearwater Revival

Janis Joplin

Sly & The Family Stone


The Who

Jefferson Airplane

Joe Cocker


Country Joe & The Fish

Ten Years After

The Band


Johnny Winter

Blood, Sweat & Tears

Crosby, Stills & Nash


Crosby, Stills, Nash & Young

The Butterfield Blues Band

Sha Na Na


Jimi Hendrix (billedet)

ANNONCE