Nyhed

Se Spice Girls på scenen for første gang i syv år

GAFFA – alt om musik

"De er tilbage, stærkere end nogensinde"

I fredags gav Spice Girls, eller rettere fire femtedele af gruppen, deres første liveoptræden siden afslutningen af OL i London i 2012 og deres første regulære koncert siden 2008.

Det skete for cirka 80.000 personer på et udsolgt Croke Park i Dublin, Irland, hvor Emma Bunton (Baby Spice), Melanie Brown (Scary Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice) og Geri Horner, tidligere Geri Halliwell (Ginger Spice), indledte deres første turné i 11 år, en tour, der bringer dem rundt i Storbritannien frem til midten af juni, mens der endnu ikke er offentliggjort koncerter i andre dele af verden. Det sidste medlem af gruppen, Victoria Beckham (Posh Spice), medvirker ikke i den aktuelle genforening grundet travlhed med sit arbejde som modeskaber.


At dømme efter reaktionerne på Twitter gjorde de fire kvinder det godt, men flere klagede dog over dårlig lyd.

Artiklen fortsætter under Twitter-opslagene

        — Sarah Mc Donnell (@sarahmd45) May 24, 2019Anmelderne var delte. The Telegraph uddeler fire ud af fem stjerner og skriver blandet andet: "Deres skattekiste af 20 år gamle hits havde samme ridsede charme som et VHS-bånd med Friends, mens produktionen med dårlige videoskærme og lidt fyrværkeri var latterligt skrabet."


Omvendt uddeler The Guardian kun to stjerner ud af fem med blandt andet følgende ord: "Det er beundringsværdigt, at de modsat Take That ikke har skrevet alderssvarende (læs: kedeligt) nyt materiale, men i stedet insisterer på den dumme glæde fra deres ungdommelige bagkatalog som kvinder i 40'erne. Men som ved deres reunion i 2007 kan tre album ikke bære et show på to timer."

Irish Times giver ikke stjerner, men er ganske godt tilfreds med koncerten og skriver blandt andet: "De er tilbage, stærkere end nogensinde (undskyld, Posh)" og senere: "Da Spice Girls ankom i 1996, var det forfriskende for unge kvinder at se denne type brud med det bestående. Deres tag på feminismen var aldrig akademisk perfekt, men deres girl power – materialistisk og forbruger-drevet, som den var – var en teenageagtig, lillebitte glød af den aktuelle, faktuelle feminisme, som en stor procentdel af de 82.000 personer her nu praktiserer."

Sætlisten var i øvrigt som følgende ifølge setlist.fm:


1. Spice Up Your Life

2. If U Can't Dance

3. Who Do You Think You Are


4. Do It

5. Something Kinda Funny

6. Holler


7. Viva Forever

8. Let Love Lead the Way

9. Goodbye


10. Never Give Up on the Good Times

11. We Are Family (Sister Sledge-cover)

12. Love Thing


13. The Lady Is a Vamp

14. Too Much

15. Say You'll Be There


16. 2 Become 1

17. Stop

18. Mama


19. Wannabe

 

 


 

ANNONCE