Nyhed

GAFFA-Pris-vinderne Baest: – Vildt at vinde en mainstream-kategori

GAFFA – alt om musik

Old-school dødsmetalbandet Baest var til GAFFA-Prisen 2019 nomineret til i alt tre priser: Årets nye danske navn, Årets danske hardrock-/metaludgivelse og Årets danske livenavn. De første to blev hevet i land af de århusianske metaldrenge, der tilbage september 2018 udgav albummet Danse Macabre.

Hvad vil I sige til de læsere, der har stemt på jer?

– Vi er godt nok virkelig, virkelig taknemmelige, for der er sket det, vi ikke rigtig havde regnet med ville ske. Tak til alle de fucking folk, der har taget den lange vej fra Facebook ind til hjemmesiden for at stemme – det er en aktiv handling. Den respekterer vi alle sammen! Men det viser jo også bare, at de læsere, der læser med, er tro mod den musik, der bliver lavet, og vi er glade for, de har peget på os. Igen vil vi så også sige, at al musik skal hyldes. Uanset om man laver dødsmetal, elektronisk musik, popmusik osv. Den musik, I elsker, er den musik, I skal ophøje. Andreas Lindemand, vores producer, er et fucking vigtigt led i, at vi har mulighed for overhovedet at vinde det her.


Der var så mange ting at stemme på, så vi er virkelig taknemmelige for, at folk overhovedet har kunnet overskue at stemme på os. Vi vinder noget, hvor vi er i en mainstream-kategori. Vi er det eneste metalband, der var nomineret i kategorien Årets Nye Danske Navn, og vi vinder den! Det er for sindssygt!

Hvad skal I lave i 2019?

Vi skal udgive et nyt album! Det udkommer den 13. september. Vi skal spille på Copenhell, vi skal spille på Færøerne, vi skal spille på G Festival, vi skal spille på Spot Festival på Train. Vi skal til Polen om 14 dage. Vi skal måske på en lang tour – hvem ved? Vi skal spille på en bestemt festival, og jeg tror, at folk skal holde øje med festivalerne derude. Det bliver et stort 2019. Nu har vi allerede været ude at turnere i tre uger i streg, så året er skudt godt i gang!


LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – Og vinderne er...

 

 


 

 

 


 

 

ANNONCE