Nyhed

Sangskriverpriserne fra DPA er uddelt – international hitmager blandt vinderne

GAFFA.dk – alt om musik

Vinderen af hovedprisen har skrevet sange til og med en lang række stjerner

Søndag aften dannede Docken i København rammen om uddelingen af sangskriverpriserne fra DPA – foreningen for danske sangskrivere, komponister, tekstforfattere og producere inden for det populære og kommercielle felt. Blandt andre producer og sangskriver Jonas Jeberg, sangskriver Mads Langer og sangskriver Mekdes modtog priser af deres kollegaer.

Jonas Jeberg er bosiddende i Los Angeles og vakte især opmærksomhed, da han var med til at skrive og producere Panic! at the Discos sang "High Hopes", der sidste år nåede fjerdepladsen på den amerikanske Billboard Hot 100-hitliste og toppede den såkaldte Alternative Songs-hitliste. Han har også arbejdet sammen med en lang række andre internationale stjerner.


Kommerciel Musikskaberpris til Jonas Jeberg 
”I dyb respekt giver DPA i år Den Kommercielle Musikskaberpris til Jonas Jeberg, der er en rollemodel og en ledestjerne. Vejen har været lang, og der er mange nedslag med store navne: Nicki Minaj, Kylie Minogue, Vanessa Hudgens, The Wanted, Pixie Lott, Kelly Rowland, Jessie J, Hayley Kiyoko, Kodaline, Jordyn Sparks og Pussycat Dolls, og hver sang har sin egen historie. For der er ikke en entydig måde at skabe de bedste sange på. Det er hårdt arbejde og en bevidsthed om, hvornår den rigtige sang er der og få den produceret og på plads. At tage ud i verden og gøre det, mange drømmer om, kræver fokus og evnen til at levere, og det er præcis det, årets prismodtager kan. Det kalder på den største anerkendelse at kunne begå sig på et marked med musik, der når hele verden rundt på et globalt marked præget af benhård konkurrence”, sagde DPA’s formand Niels Mosumgaard i sin tale til årets prismodtager Jonas Jeberg. Med den Kommercielle Musikskaberpris fulgte 30.000 kr.

Vækstlagsprisen gik til Mekdes
Årets Vækstlagspris gik til den unge neo soul-sanger og -sangskriver Mekdes, som i sommer vandt Live Camp-prisen på Smukfest, for tiden er på turné som opvarmning for Clara og kan opleves på næste års NorthSide.

”Hun har i en ung alder fundet balancen mellem at være en fantastisk dygtig sanger og en intuitiv og fængende sangskriver [..] Hun er hårdtarbejdende og grundig og har allerede et par gange måttet sige nej til forskellige tilbud, som ellers ville kunne have skudt hende til vejrs i en fart. Nej, det er det solide benarbejde, der er i fokus, og den lange karriere, der er i kikkerten hos den unge sangskriver”, fremhævede suppleant i DPA’s bestyrelse Caroline Ravn Andersen. Med prisen fulgte 20.000 kr.


Årets Ærespris til tekstforfatter Gunvor Bjerre          
Årets Ærespris gik til tekstforfatter Gunvor Bjerre, der har været en rollemodel for mange børneformidlere og tekstforfattere: ”Hendes speciale har altid været børn og unge fra de helt små til de lidt større. Hun har skrevet tekster til flere kollegaers musik og er nok allermest kendt for teksterne til Kaj og Andrea. I tiden i DR var hun med til at udvikle mange kendte og prisvindende børneprogrammer og var garant for en høj kvalitet i formidlingen til børn”, fremhævede DPA’s næstformand Jørgen Thorup om årets modtager af Æresprisen. Med prisen fulgte 30.000 kr.

Kollegaernes tak
På aftenen blev der også uddelt priser til en række sangskrivere for deres indsats – ikke kun for den musik, de har skabt, men også for deres hjælpsomhed over for kollegaer i branchen, når det kommer til at dele netværk og give sparring. Årets påskønnelsespriser fra DPA gik til:

Mads Langer
”… Han er en af dem, der har modtaget mange priser for sin musik og sit talent, og det vil vi også gerne påskønne. Men i dag og lige her der handler det om at vise, at vi sætter pris på at modtageren også bruger sin popularitet og sin begavelse og sit mod til at gøre en afgørende forskel og sige sin mening”, fremhævede DPA’s formand Niels Mosumgaard i sin tale til Mads Langer. Langer kunne dog ikke være til stede i Docken, da han for tiden er ved at indspille et nyt album i Los Angeles.


LÆS OGSÅ: Mads Langer vækker jubel til GAFFA-Prisen: Forærer Lars Løkke højskoleophold

Thomas Volmer Schulz
”… Vi er taknemmelige for, at denne mand hver evig eneste søndag på P3 pryder Danmark med et tre timers musikprogram, hvor der udelukkende er fokus på ny dansk musik suppleret med en fremragende og mangfoldig musikformidling”, sagde bestyrelsesmedlem Linette Damsted i sin tale til Thomas Volmer Schulz.

Bjarne Lisby
”… er fagligt set alsidig og nærmest indbegrebet af en solist og multikunstner. Er både sangskriver, revyforfatter, bogforfatter, foredragsholder, entertainer, har udgivet et hav af cd’er og har efterhånden optrådt i hver en afkrog af landet”, sagde bestyrelsesmedlem Steen Svanholm i sin tale til Bjarne Lisby.


Viktoria Siff Hansen
”… det ville være nemt at nævne, at næste modtager har arbejdet med en lang række danske og internationale navne: Fra Alicia Keys til Alexander Brown; fra Macy Gray til Medina, Scarlet Pleasure til Cisilia. Det kræver selvfølgelig et helt enormt stærkt håndværk og en umiskendelig evne til at skrive hits. Men meritter og evner er kun én del af det, der åbner dørene til de rigtige sessions. Noget andet og lige så vigtigt er mennesket bag”, sagde bestyrelsesmedlem Tobias Stenkjær i sin tale til sangskriver Viktoria Siff Hansen.

DPA – Danske Populær Autorer
DPA er en interesseorganisation, der tæller over 1.000 danske sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere, der arbejder kreativt og markedsorienteret i både Danmark og udlandet. 

Kodas kulturelle midler muliggør, at der følger et økonomisk skulderklap med Den Kommercielle Musikskaberpris på 30.000 kr. og Vækstlagsprisen på 20.000 kr. Med påskønnelsespriserne følger et legat fra DPA på 15.000 kr. og 30.000 kr. med Æresprisen. 

ANNONCE