Nyhed

Agnes Obel annoncerer album – single ude nu

GAFFA.dk – alt om musik

I dag udkommer første smagsprøve fra Agnes Obels forestående album Myopia, som rammer gaden den 21. februar i det nye år. "Island of Doom" hedder førstesinglen fra den seksdobbelte platinvinders hånd, som sandsynligvis kan opleves på Obels verdensturné, som rammer Danmark og KB Hallen den 26 og 27. februar i det nye år. 

Agnes Obel har siden det definitive gennembrud med hittet "Riverside" og debutalbummet Philharmonics fra 2010 – som gik seksdobbelt platin i Danmark og  lå til grund for de fem priser, hun efterfølgende indkasserede ved Danish Music Awards, heriblandt Årets Album, Årets Kvindelige Artist og Årets Danske Sangskriver – været en stor succes i både ind- og udland. I dag annoncerer hun så Myopia, i alt det fjerde album i diskografien, og giver samtidigt første smagsprøve fra pladen med førstesinglen "Island of Doom". 

Som om det ikke skulle være nok, drager Obel også på en verdensturné, hvor danske fans kan opleve hende i KB Hallen den 26. og 27. februar. Desuden gæster hun 44 andre storbyer og koncersteder, heriblandt München, Madrid, London og Dublin i Europa samt Los Angeles og Vancouver i Nordamerika.


Omkring Myopia – som i øvrigt er den latinske, medicinske term for nærsynethed – anlægger Obel den gennemgående tematik og røde tråd i albummet. 

– For mig er Myopia et album, der handler om tillid og tvivl. Kan du stole på dig selv eller ej? Kan du stole på din egen dømmekraft? Kan du stole på, at du vil gøre det rigtige? Kan du stole på dine instinkter og det, du føler? Eller er dine følelser forvrængede?, udtaler singer-songwriterinden, som har kreeret albummet fra sit private studie i Berlin.

LÆS OGSÅ: Tidens glasklare genskær


Myopia følger i kølvandet på Obels seneste udgivelse, konceptalbummet Citizen of Glass fra 2016. Albummet fik flotte fem ud af seks stjerner fra vores anmelder og blev karakteriseret som et album "som bare i sin konstruktion af klassisk instrumentering og digitaliserede effekter giver et genskær af tiden, som forsøget på at bevare sin ugennemsigtige kødelighed i hverdagens glasbur."

Billetter til koncerterne i KB Hallen den 26. og 27. februar er frigivet og kan erhverves her og her

Varm op med singlen og videoen "Island of Doom":

ANNONCE