Nyhed

Flot sang og video fra den tidligere X Factor-finalist Ise

GAFFA.dk – alt om musik

Med inspiration fra Michael Strunge-digt

Sangerinden og sangskriveren Ise er tilbage med en ny smuk sang og video. ”Ned med hovedet” er første single fra hendes kommende ep, Født på kanten, der udkommer 29. november og som følges op af en række koncerter. Se videoen nedenfor.

”Ned med hovedet” er første resultat af et nyt samarbejde, Ise med det borgerlige navn Annelouse Adolph har indgået med produceren Rasmus Glendorf. Dogmet for samarbejdet har været at lade Ises sange være så analoge og live-spillede som muligt. 


Inspirationen til ”Ned med hovedet” har Ise hentet i Michael Strunge-digtet "Børnenes skrig", der blandt andet rummer linjen ”Ned med himlen, op med drømmen".

Ise dukkede første gang op i den brede offentlighed i 2011 under navnet Annelouise, hvor hun deltog i X Factor og nåede helt til finalen i Parken, hvor der ifølge DR's egne oplysninger kun var 0,40 procent stemmeforskel mellem hende og vinderen, Sarah. Blandt de mange, der lagde mærke til hende, var Niels Hausgaard, som håndplukkede hende til at være den ene af de tre unge sangskrivere, han præsenterede på sin torsdagskoncert under Tønder Festivalen samme år. De andre to var Annika Aakjær og Per Worm.

I 2013 udgav Ise så sit første soloalbum Kø på Himalaya, produceret af Ibens' Henrik Marstal, og i 2017 fulgte albummet Giv tid med bandet Lindring, som Ise var en del af. Nu er hun tilbage som solist.


LÆS OGSÅ: Varsomme og let ufærdige popsange fra søgende debutant

I 2012 skrev Annelouise et ganske interessant essay til GAFFA om sine oplevelser med at deltage i X Factor – det kan du læse her

ANNONCE