Nyhed

Hymns from Nineveh drager på turné og leverer ode til efteråret

GAFFA.dk – alt om musik

Hymns from Nineveh hylder efteråret, naturen og kærligheden på "Kastanjer", som samtidigt marker annonceringen af et nyt, forestående album og en turné

Selvom efterårsmånederne utvivlsomt til tider kan virke kolde og grå, kan der alligevel eksistere en skønhed i den tidsperiode, som som oftest markeres ved dalende grader og vandpytter i kantstenene. Og ligeledes kan der rent faktisk blomstre kærlighed i årets sidste tid, på trods af det mulige uskønne udsyn af bare træer og udmattede, visnende blomster. Det synes at være det gennemgående budskab i Hymns from Ninevehs seneste musikvideo til singlen "Kastanjer". 

Videoen bekrives af manden bag soloprojektet, Jonas H. Petersen, som en "videokollage af samhørighed". Her ses en refleksiv Petersen blandt andet posere foran en projektor, som med bittesmå mellemrum projicererer flere forskellige billedindtryk, heriblandt udpluk fra Petersens eget, private arkiv.
 
Her synes der at være en dobbeltsidet tematik på spil - Petersens skikkelse omfavnes af forskellige naturmotiver, mens der synges om at samle kastanjer og placere efterårs-tulipaner i vaser. Derudover præges af lærredet ligeledes af både gamle og nye privatfotos af hvad der må formods at være forelskede par i forskellige, glædelige scenarier. 


- Der er et gennemgående håndmotiv i sangen. Min hustrus hænder, der sætter blomster i vaser og mine hænder, der samler kastanjer til hende på hendes fødselsdag. Og så er der de helt store følelsers hænder – tilværelsens ukendte hånd, der kaster os ud i de frieste fald – og troens hånd, der griber os i faldenes dal. Begge hænder – de bittesmå hverdagsting, og de kæmpestore, strygerbesatte dybder – er billeder på kærlighedens væsen, udtaler Petersen om sit nyeste værk. 

Siden Jonas H. Petersen brød med indiepopgruppen Attrap, har han under aliaset Hymns from Nineveh spillet på blandt andet Roskilde og Spot Festival samt udgivet én ep og fire albums, herunder to juleudgivelser. Den selvtitlede albumdebut fra 2011 blev samme år udnævnt til årets album af redaktionen på GAFFA.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Hymns From Nineveh: Hymns From Nineveh


Umiddelbart efter at det nye album som planlagt udgives til foråret, kan Hymns from Nineveh opleves i intime rammer i landets fire største byer til april. Den mindre turnéplan ser således ud.

15.04.20 Aalborg, Skraaen
16.04.20 Aarhus, Train
17.04.20 Odense, Dexter
19.04.20 København, Hotel Cecil

ANNONCE