Nyhed

VIDEO: Trommeslageren Gert Smedegaards datter mindes sin far med smuk sang

GAFFA.dk – alt om musik

"Det var vigtigt for mig og mine brødre, at fars venner var med"

Den 30. november 2018 døde trommeslageren Gert Smedegaard i sit hjem tæt på Bellevue efter nogen tids sygdom, 67 år gammel. Smedegaard var især kendt for sit mangeårige samarbejde med C.V. Jørgensen, og nu har Smedegaards datter, sangeren og sangskriveren Signe Trylle, skrevet en smuk mindesang til sin far, "Bølgerne ved Bellevue", som udkommer i dag på dagen, hvor Smedegaard ville være fyldt 68 år. Hør sangen og se den tilhørende video ovenfor.

LÆS OGSÅ: Trommeslageren Gert Smedegaard er død


Signe Trylle udtaler i en pressemeddelelsé: “Min far døde to måneder efter en lang CV. Jørgensen-turne med en magisk afslutning på et stuvende fuldt Plænen i Tivoli. Sangen er en kærlighedsfortælling mellem en levende og en døende. Den udspiller sig i fars sidste levetid, for der var mange timer ved sengekanten, som lod sig skrive ind i notesbogen. Tårer, tanker, minder, festlige stunder, smil, sorg og glæde. De var der alle sammen – følelserne ved sengekanten.”

Sangen er blevet til i samarbejde med mange af Gert Smedegaards kollegaer, familie og venner. “Det var vigtigt for mig og mine brødre, at fars venner var med. Sangen har fået det helt rigtige feel, 70’er-Ache-orgler blandet med lidt Eagles-guitar – altsammen trillet ind i et muntert hjørne. Vi er beærede over, at så mange musikere kom forbi studiet på Nørrebro og dryssede lidt af deres guldstøv over optagelserne. Hver session havde et vist terapeutisk indhold, for vi virkelig fik snakket om far. Røverhistorier var der også plads til,” fortæller Signe Trylle.

Blandt de medvirkende på sangen er C.V. Jørgensen og dennes hustru Annemarie Albrechtsen på kor samt Rune Kjeldsen og Knut Henriksen, der begge var med på C.V. Jørgensens 2018-turné sammen med Gert Smedegaard. Finn Olafsson og Steen Toft Rasmussen, der spillede med Smedegaard i 70'er-gruppen Ache spiller ligeledes med på sangen, og trommerne betjenes af Smedegaards søn Jacob Smedegaard.


"Bølgerne ved Bellevue" bliver efterfulgt af en mindekoncert på et-året for hans dødsdag den 30. november på Bartof Station på Frederiksberg med musikalske indslag fra mange af hans kollegaer gennem tiden.

Den samlede creditliste er som følger:

Signe Smedegaard: Vokal
Finn Olafsson: Akustisk guitar, kor
Knut Henriksen: Bas, kor
Steen Toft Andersen: Mundharmonika, ukulele, kor
Per Wium: Keyboard, kor
Rune Kjeldsen: Elektrisk guitar
Leif Bruun: Pedal-steel, kor
Jasper Høiby: Kontrabas
Stanley Samuelsen: Mandolin, kor
Jacob Smedegaard: Trommer, guitar, keys, kor
Kor: Kirsten Teilmann, Torsten Olafsson, C.V. Jørgensen, Annemarie Albrechtsen, Stine Aagaard, Joachim Ussing, Lisbeth Hein Hansen, Lene Støyer, André Sørensen, Helge Damsbo, Christian Smedegaard
Tekst og musik: Signe og Jacob Smedegaard
Produktion og mix: Jacob Smedegaard 


 

ANNONCE