Nyhed

Reggae-festival i Smilets By

GAFFA.dk – alt om musik

Aarhus Reggae Festival er tilbage

På et tidspunkt hvor de fleste musikfestivaler er gået på vinterferie, og efteråret melder sit indtog, er det atter tid til reggaefestival i Aarhus, og igen i år er det Jam Link Intl, der for femte år i træk inviterer til to dages reggaefestival på VoxHall i hjertet af Smilets By.

Traditionen tro byder festivalen på både reggae og dancehall og udover musikken er der jamaicansk kultur, mad og kunst på plakaten. Festivalen afvikles i weekenden den 27.-28. september og store reggaenavne som Leroy Gibbon (billedet), Bunny General, King Kong, Courtney Melody, Kass Smith/Kassiano, Hya P og Super Black vil alle gøre deres til at give festivaldeltagerne en uforglemmelig oplevelse med masser af varme reggae- og dancehallrytmer direkte fra Jamaica.


Danmark er repræsenteret ved sangerinden Jessica Rasmussen og det spændende liveband The Solomon Gundy Band, der spiller dansevenlig ska og rocksteady. Hafizi Crew fra København sørger for sublim live-opbakning til gæsterne fra Jamaica lørdag aften.

LÆS OGSÅ: Klumben og Raske Penge udgiver fælles album

Diverse lydsystemer og dansere sørger for at holde reggaegryden i kog imellem de optrædende kunstnere og til det efterfølgende afterparty. De lokale sounds YCHWU Crew og Kali-Ma Sound med gæsteoptræden af The Vinyl King Tiger Moth, og den jamaicanske danser Sri Lanka fra Rifical Crew skal nok sørge for, at der er noget både for ørerne og øjnene ligesom Papa Bongo "The Dub DJ" spinner dub med dyb bas.


Man kan også opleve et foredrag om reggaemusikken, der sidste år kunne fejre 50-års jubilæum. Kunstner Annette Vogel udstiller sine værker begge dage.

Udendørs-arrangementerne afvikles ved åen lige udenfor VoxHall om lørdagen i tidsrummet kl. 15:00 – 20:00, hvor der er gratis adgang.

Både fredag og lørdag er der afterparty på Godsbanen fra kl. 00:30, hvor der ligeledes er gratis adgang, hvis man har et festivalarmbånd. Her spiller YCHWU Crew og Kali-Ma Sound, ligesom der er liveoptræden af blandt andet Heart X and Sri Lanka fra Rifical Crew.


Partout-billetter kan købes her 

Program (med forbehold for ændringer):

Fredag
20.00 Dørene åbner
20.00 Sound system – DJ: YCHWU Crew
20.30 Sri Lanka
20.45 Heart X
21.15 Hya P
21.45 Super Black
22.15 Dancehall Dancers Showcase
22.30 Jessica Rasmussen
23.00 King Kong
23.45 Bunny General

00.30 Afterparty at Godsbanen, Skovgaards Gade 5, indgang 3A og 3H, gratis med armbånd


Lørdag

15.00-20.00 Jamaica Day
Workshops, graffiti, kids- og food corner
Reggae- og kulturtelt med den jamaicanske reggaesanger Joseph "Still Cool" Grant

20.00 Dørene åbner
20.00 DJ Tiger Moth – Kali-Ma Sound
20.30 The Solomon Gundy Band
21.15 Papa Bongo "The Dub DJ"
21.30 Kass Smith aka Kassiano
22.30 Leroy Gibbon
23.30 Courtney Melody

00.30 Afterparty at Godsbanen, Skovgaards Gade 5, indgang 3A og 3H, gratis med armbånd


Varm op med lidt Leroy Gibbon:

Og lidt King Kong:

 

ANNONCE