Nyhed

Se Stormzy gøre krav på raptronen i ny video

GAFFA.dk – alt om musik

Med sin nye single "Wiley Flow" har Stormzy positioneret sig sammen med (eller ligefrem over) rapperen og produceren Wiley, der af mange anses som grime-genrens Godfather. Se videoen, hvor Stormzy gør krav på raptronen. 

Efter at have hørt singlen "Wiley Flow" er man som lytter ikke i tvivl om, hvor Stormzy ser sig selv i grimerappens hierarki – og det er helt i toppen. Samtidig sår han ingen tvivl om, hvem han overtager tronen fra; det er fra Wiley, der af mange grimefans og -rappere anses som genrens godfather. Wiley er kendt som en del af de producere og rappere, der skabte grimemusikken i begyndelsen af 00'erne med albummet Treddin' On Thin Ice, hvor instrumentalen "Eskimo" er fremhævet som kendetegnende for grimens hurtige og mørke beat.


I videoen til "Wiley Flow" ses Stormzy lyse op i kongeblå dunjakke imellem en gruppe af sortklædte unge mænd, som den selvproklamerede Godfather, han er. "Wiley Flow" fremstår som en hyldest til grimens grand old man – for uden Wiley ingen grime, og uden grime ingen Stormzy – men samtidig kræver Stormzy på aggresiv vis sin plads på grimens trone.  

Tidligere har Stormzy heller ikke været bange for at kræve sin plads, da han på sit seneste album fra 2017 Gang Signs & Prayer poserede på coveret som en sortklædt Jesus-figur imellem sine elefanthue-beklædte disciple. Og på en af sine seneste singler, "Crown", rapper han om, hvor tung en byrde det er at bære kronen som grimens konge. Så man bliver bestemt ikke overrasket over, at Stormzy nu kræver tronen sammen med Wiley. 


ANNONCE