Nyhed

TIGER KING: Danskerne elsker Joe Exotics musik

GAFFA.dk – alt om musik

Danmark er det land i verden, hvor hans sange streamer mest i forhold til indbyggertallet

Netflix-dokumentarserien Tiger King om den excentriske, tidligere zoo-ejer og nu dømte og fængslede Joe Exotic går sin sejrsgang over hele verden i denne tid, og den har også sat fokus på Exotics fortid som en slags countrymusiker.

I serien ser man en række musikvideoer, hvor Exotic fremfører countrysange - blandt andet om tigre og andre store kattedyr. Dette har fået en række fans til at kontakte Spotify og andre streamingtjenester for at få gjort sangene tilgængelige dér, og det er nu sket – og vupti. Sangene hitter for vildt.


Ikke mindst i Danmark, for Spotify fortæller i en pressemeddelelse, at Danmark er det land i verden, hvor Joe Exotics sange bliver streamet mest i forhold til indbyggertallet.

De lande, hvor Joe Exotics sange bliver streamet mest i forhold til befolkningens størrelse, er nemlig:

  1. Danmark
  2. Storbritannien
  3. Irland
  4. Island
  5. Norge
  6. New Zealand
  7. Australien
  8. Sverige
  9. USA
  10. Canada

I dag stiger antallet af streams af Joe Exotics sange med 18 procent hver eneste dag på verdensplan, og de bliver lyttet til på alle Spotifys 79 markeder, fortæller Spotify. De 25-29-årige streamer sangene oftest efterfulgt af de 30-34-årige. 


LÆS OGSÅ: KARANTÆNE-TV: WHO's store støttekoncert sendes live på TV 2 og TV 2 PLAY

Der er dog den lille krølle på historien, at det slet ikke er Joe Exotic, der hverken har skrevet eller indspillet de sange, der er udgivet i hans navn, og som han har lavet musikvideoer til.

Det er ifølge TMZ et countryband ved navn The Clinton Johnson Band, som har udført arbejdet på opfordring fra Joe Exotic. Gruppen forsøger nu at få en pladekontrakt med deres egne, ikke-katteorienterede sange.


Joe Exotic afsoner i dag en dom på 22 års fængsel for dyremishandling og forsøg på lejemord på dyrerettighedsaktivisten Carole Baskin.

Se musikvideoen til "I Saw a Tiger" med Joe Exotic – og The Clinton Johnson Band:


 

ANNONCE