Nyhed

VIDEO: Strøm slipper sin indre jyde mæ attityde løs

GAFFA.DK - Alt om musik

Det er ved at være en menneskealder siden, vi sidst har hørt fra rapperen Strøm. Rapperen, der bl.a. vandt DM i Rap i 1998 og MC's Fight Night i 2003, har ikke været albumaktuel i 13 år. Den første maj udkommer hans nye album Heldig karoffel imidlertid. Som optakt har han valgt et nummer, der på alle måder afspejler, at han stadig er en Jyde Mæ' Attityde.  

Den nye single “Jenne Gur Sauer” rappes nemlig på vidunderlig vestjysk dialekt. Strøm giver den som indspist indfødt i området, hvor han trådte sine barnesko. 

Nummeret sprudler af humor og selvironi, og selvom det langtfra hans vante stil, forklarer Strøm: “Da jeg var yngre, distancerede jeg mig lidt fra Vestjylland. Men som voksen oplever jeg og mine venner, at vi har et fællesskab omkring den jyske dialekt. Så nu går jeg all-in og tager både sproget og livsstilen på mig. Man kan sige, det er “en Jyde Mæ’ Attityde”, der vender hjem."

Titlen, der i øvrigt er et citat fra gode gamle Kølig Kaj, betyder “ene gode sager”, altså udelukkende kvalitetsvarer. Det er nok cirka lige så svært at forstå for en knægt på Nørrebro, som knægtens slang ville være for en fisker i Hvide Sande. Derfor er der i den forrygende video mulighed for at tilvælge undertekster på forklarende rigsdansk. 


Se videoen her:

Det kommende album Heldig kartoffel består af ni sange, der tilsammen udgør ni kapitler i fortællingen om Strøms verden. Musikken er lavet i samarbejde med produceren DJ Talkback, Strøms musikalske kompagnon fra Jyder Mæ' Attityder. Det er et livsbekræftende album, hvor lytteren får et blik ind i voksenlivets udfordringer og lyksaligheder uden at glemme ungdommens vildskab. Det er historier, man kan spejle sig i, fortalt over tunge beats, rappet med overlegen mikrofonkontrol.


Og Strøm garanterer naturligvis, at det er "jenne gur sauer!"  

ANNONCE