Nyhed

Björk i ny film for første gang i 15 år

GAFFA.dk – alt om musik

Den islandske sangerinde og komponist er blevet castet til den kommende film The Northman, en vikingefortælling af skaberen bag The Lighthouse, Robert Eggers.

Kunstneren skal spille en karakter, der hedder ”den Slaviske Heks” ved siden af Willem Dafoe og Anya Taylor-Joy, der var med i henholdsvis The Lighthouse (2019) og The Witch (2015), der er instruerede af Robert Eggers. Andre nytilkomne skuespillere inkluderer Nicole Kidman, Claes Bang og brødreparret fra den svenske super-skuespillerfamilie, Bill Skarsgård og Alexander Skarsgård.

Dette bliver Björks første optræden på det hvide lærred siden år 2005, hvor hun medvirkede i eksperimentalfilmen Drawing Restraint 9 instrueret af hendes daværende private partner Matthew Barney. Og det bliver hendes første rolle i en mainstream-film siden 2000, hvor hun havde hovedrollen i Lars von Triers Guldpalme-vindende Dancer in the Dark.

Samarbejdet mellem Björk og von Trier var kontroversielt; de to havde mange interne skænderier, og Björk truede flere gange med at forlade produktionen, hvilket med al sandsynlighed ville have sendt filmselskabet Zentropa mod konkurs. Björk udtale efterfølgende, at hun aldrig ville arbejde med film igen, i hvert fald ikke med Lars von Trier.

Men nu er hun efter 15 år altså tilbage, dog med en ny instruktør ved roret, og selvom den kommende films plot og udgivelsesdato stadig er bag sløret, kan man på nedstående tweet se en stor del af det imponerende cast.

LÆS OGSÅ: Björk genudgiver album i virtual reality-version

 

ANNONCE