Nyhed

Dionne Warwicks sidste europaturné rammer Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Den 79-årige legende inden for pop og soul lægger vejen forbi Danmark 2. oktober 2021, når hun drager på sin sidste Europa-turné - "ONE LAST TIME" Farewell Tour. Mere præcist kan hun opleves i Amager Bio.

Dionne Warwick har samarbejdet og sunget med navne som Burt Bacharach og Hal David, Barry Manilow, Barry Gibb, Stevie Wonder, Luther Vandross, Whitney Houston (som i øvrigt er Dionnes kusine) og mange flere.

Pop- og og soulstjernen havde allerede i 1962 sit første hit med sangen “Don’t Make Me Over”, og har siden haft mere end 50 hits på den amerikanske Billboard-hitliste. I 1960’erne indledte hun desuden et samarbejde med sangskriverparret  Burt Bacharach og Hal David, og sammen leverede de noget af det mest populære popmusik i 60’erne og 70’erne, med sange som “This Girl’s In Love With You”, “Any One Who Had A Heart” og mange flere.

Om sin sidste Europatour siger Warwick:

“Efter næsten seks årtier har jeg besluttet, at det er på tide at lægge tour-livet på hylden og i stedet fokusere på nye optagelser, nogle få koncerter ind i mellem og særlige begivenheder. Jeg elsker stadig at optræde live, men et liv med daglige rejser langt væk hjemmefra og at sove på forskellige hoteller hver aften, den ene koncert efter den anden, er simpelthen blevet for hårdt. Så jeg har besluttet at stoppe med turnere på det niveau i Europa. Men jeg går altså ikke på pension endnu,” understreger hun i en pressemeddelelse.

Dionne Warwick modtog hun sin første Grammy i 1968 for “Do You Know The Way to San Jose”, og allerede to år senere modtog hun sin anden Grammy for “I Will Never Fall In Love again”.

I 1985 indspillede hun sammen med Gladys Knight, Stevie Wonder og Elton John “That’s What Friends Are For”, som blev et kæmpehit verden over og lå nummer et i fire uger på den amerikanske hitliste. Dionne og de øvrige medvirkende donerede alt overskud fra sangen til aids-forskning.

Det er med andre ord en legende fra den amerikanske populærkultur, som træder op på scenen næste efterår.

Billetter til koncerten kan købes her.


ANNONCE