Nyhed

Huset-KBH i Magstræde fejrer 50-års fødselsdag

GAFFA.dk – alt om musik

Det er i år 50 år siden, at en gruppe aktivister, kunstnere og hippier fik overdraget nøglen til Huset i Magstræde. Fem årtier senere er Huset-KBH stadig et levende og aktivt kulturhus. Det bliver markeret med fem dages fejring den 1. til 5. september, hvor blandt andre Katinka (billedet), Steen Jørgensen, Peter Øvig og Niels Skousen vil være til stede.

Under titlen HUSET50 er der lagt op til, at nyt og gammelt skal mødes; HUSET50 byder på kulturpersonligheder og kunstnere med en særlig tilknytning til Huset, blandet andre hippierne i Huset med Peter Øvig, Peter Ingeman og Tømrer Claus som værter, kvinder i front med Anne Sofie Allarp, som indbyder til debat om køn og ligestilling i rockmusikken før og nu, og en aften med Niels Skousen & band. Som noget særligt genopstår også Husets Bogcafé for én enkelt aften. 

”50-årsfejringen i Huset i Magstræde, er en hyldest til alle dem, som vi står på skuldrene af, men også en markering af det rige kulturliv, den aktivisme og det engagement, der findes blandt københavnerne i dag,” siger Sara Bech Jacobsen, leder af kulturhusenheden DIT:KBH i Københavns Kommune.


Ifølge hende lever det fællesskab, der i sin tid startede Huset, stadig: ”Huset er ét af de københavnske kulturhuse, der inviterer ildsjæle indenfor til at præge deres egen by. Dermed er de huse, hvorfra en del af byens kulturliv udspringer. Det er dette store fællesskab, der er med til at skabe et levende og aktuelt kulturhus i midten af København.”

LÆS OGSÅ: RUNDSPØRGE: Hvad gør spillestederne efter forlængelsen af forsamlingsforbuddet?

Fejringen skulle oprindeligt have foregået 1. april, men flyttedes grundet nedlukningen af Danmark. Til HUSET50 vil der også være en kulturkonference sammen med Kulturhusene i Danmark, hvor kulturlivet, aktivisme og kulturhusenes rolle anno 2020 skal diskuteres.  


 

ANNONCE