Nyhed

Indiebandet The Wedding Present giver dansk koncert

GAFFA.dk – alt om musik

Fejrer 30-året for deres mest kendte album

Det britiske indieband The Wedding Present giver koncert i Beta ved Amager Bio 8. september. Koncerten fejrer 30 års jubilæet for deres nok mest kendte og mest roste album, Seamonsters. Albummet nåede en 13. plads på den britiske albumhitliste og var i 2007 med på The Guardians liste "1000 Albums to Hear Before You Die".

Seamonsters var The Wedding Presents tredje album og er produceret af legenden Steve Albini, der på det tidspunkt havde arbejdet med navne som Pixies og The Breeders og senere blandt andet producerede Nirvanas tredje og sidste studiealbum, In Utero – om end han altid har foretrukket at blive krediteret som tekniker.

The Wedding Present blev dannet i Leeds i 1984. Deres musik har udviklet sig fra tempofyldt indierock i stil med The Fall, Buzzcocks og The Go-Betweens til et mere varieret, post-punket udtryk. De debuterede i 1987 med den selvudgivne George Best og kom i et par år senere i stald hos pladeselskabet RCA, en del af multinationale CBS (nu Sony Music). Siden, med albummet Saturnalia fra 1996, kom de dog atter på et indie-selskab, denne gang Cooking Vinyl.

Året efter udgivelsen af Seamonsters udgav The Wedding Present i øvrigt en single hver måned hele året, hvilket på daværende tidspunkt var ganske usædvanligt. De udsendte singlerne og deres respektive B-sider, en række covernumre, på to album med titlerne Hit Parade 1 og Hit Parade 2.

Gruppen holdt pause fra 1997-2004 og har haft en lang række medlemmer gennem årene med sanger og sangskriver David Gedge som eneste gennemgående medlem. Deres seneste og niende album er Going, Going fra 2016.

Billetsalget til koncerten er i gang via Ticketmaster.dk og Amagerbio.dk

LÆS OGSÅ: Endnu et David Bowie-livealbum på vej

Varm op med en liveversion af "Suck" fra Seamonsters:

ANNONCE