Nyhed

Roskilde Festival klar med 29 navne – og tanker om fremtiden

GAFFA.dk – alt om musik

Blandt andre The Strokes, Haim og Megan Thee Stallion kan opleves til 2021-programmet

En vaccine mod Covid-19 rykker nærmere, og derfor er Roskilde Festival også optimistiske omkring muligheden for en festival i 2021. Nu offentliggør festivalen 29 nye musiknavne samt 12 navne fra kunst- og aktivitetsprogrammet. Blandt de nye offentliggørelser er The Strokes, Haim og Anderson .Paak, DaBaby og Doja Cat, der alle skulle have optrådt i 2020, samt de nytilkomne Megan Thee Stallion, Fontaines D.C., Idles og danske Balstyrko, der bliver gendannet, 12 år efter at de udgav deres første og hidtil eneste album. De lover nyt materiale i 2021.

”Vi ser lys forude og er forsigtigt optimistiske omkring at gennemføre en festival til sommer. Derfor offentliggør vi nyt indhold nu. Vi ønsker at vise, at der er noget at glæde sig til,” siger Roskilde Festivals direktør Signe Lopdrup i en pressemeddelelse og fortsætter:


”Det er et basalt menneskeligt behov at mødes og tage del i de store, kulturelle fællesskaber. Vi har brug for at tro på, at vi igen kan træde ind i frirummet og lade os føre med af de mange nye indtryk, som en Roskilde Festival indeholder.”

”Med den seneste viden virker det tættere på end længe. Vi har i lang tid arbejdet intenst sammen på tværs af hele livebranchen og med andre sundhedsfaglige eksperter. Så når vi i dag offentliggør nyt indhold, er det, fordi vi øjner en ny og forsigtig optimisme for at kunne gennemføre en festival til sommer. Derfor ønsker vi at fortælle, at der er noget at glæde sig til. Det er nu, vi skal stå sammen, hvis vi skal igennem den mørke tid, vi befinder os i, og det hjælper på det sammenhold, at vi har noget at se frem til.”

I rockafdelingen møder vi newyorkerne i The Strokes, der vender tilbage til Orange Scene med blandt andet materiale fra dette års album The New Abnormal, og søskendetrioen Haim genbesøger festivalen med blandt andet sange fra albummet Women In Music Part III, som kritiserer den sexisme, de mener gennemsyrer musikbranchen.


I den hårdere ende af rocken finder man de genreblandede Faith No More, ligesom det alternative metalband i Deftones kommer til Roskilde med det nye album Ohms i ryggen.

Et af årets helt store navne er den 25-årige rapper Megan Thee Stallion, der i år har megahittet med den seksuelt explicitte ”WAP”, sammen med Cardi B, der i øvrigt optrådte på Roskilde Festival 2019. Megan Thee Stallion har netop udgivet det anmelderroste debutalbum Good News, og koncerten på Roskilde Festival bliver hendes første i Danmark.

Hiphop-publikummet kan desuden se frem til de to fremadstormende rappere DaBaby og Doja Cat på næste års Roskilde Festival, hvor også den etablerede rapper, sanger, trommeslager og tidligere Roskilde-navn Anderson .Paak er på programmet med backinggruppen The Free Nationals


Det bliver Emilie Molsted Nørgaard – bedre kendt som Jada – der åbner hovedscenen på Roskilde Festival nummer 50. Det samme skulle hun have gjort på festivalen i 2020, og siden da er hun blevet endnu større, med blandt andet to P3 Guld-priser og en Danish Music Award til den tætpakkede kaminhylde.

2021 bliver også året, hvor trekløveret Balstyrko gør comeback efter mere end 10 års stilhed. Ane Trolle, Blæs Bukki og Anders ”Ormen” Christoffersen hittede stort med det Balkan-, hiphop- og folk-inspirerede album Jagten paa noget i 2009, og de tre har lovet nyt materiale til næste år.

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:


”Den vigtigste opgave for os er altid at være relevante. At vi har blik for, hvad der er vedkommende til næste sommer. Derfor har vi videreført en række navne fra 2020-programmet, fordi de har holdt sig i bevægelse, og samtidig har vi kunnet følge de allerseneste strømninger på musik- og kunstscenen.”

”Når man sætter Megan Thee Stallion på plakaten sammen med Doja Cat og DaBaby, sætter vi en tyk streg under, at Roskilde Festival vil være med helt fremme, når det kommer til ny rap. Samtidig er der nogle stærke rocknavne med i dagens offentliggørelse. The Strokes, Haim og Deftones har alle nye album i bagagen, som med al tydelighed viser, at de fortsat er værd at holde øje med.”

12 navne fra Arts & Activism-programmet


Programpakken rummer samtidig 12 navne fra Arts & Activism-programmet, der tilsammen udgør festivalens program i det intime byrum Ambereum, der ligger tæt på Orange Scene, men som byder på helt andre oplevelser.

Alle 12 kunstnere er valgt, fordi de på hver deres måde eksperimenterer og udfordrer traditionelle skel mellem genrer og kategorier i kunsten. På forskellig vis udfolder de idéen om, at frirum kan opstå gennem dans, musik, teknologi og billedkunst – ofte med en kommentar til det omkringliggende samfund, blandt andet digitalisering og data.

Danske Centre for Cyber Wellness tager fat på begrebet dataudmattelse og tilbyder at rense festivaldeltagerne for det digitale spor, de slæber efter sig hver dag. Jacob Remin vil sende lavspændingsstrøm igennem folk som led i et data-afvænningsritual, og Elly Clarke, i skikkelse af drag-identiteten #Sergina, synger sange om kærlighed, begær og ensomhed i den digitale tidsalder.


Følgende navne føjes til Roskilde Festivals plakat:

THE STROKES (US)
FAITH NO MORE (US)
HAIM (US)

ANDERSON .PAAK & THE FREE NATIONALS (US)
BALSTYRKO (DK)
BICEP (UK)
BIG THIEF (US)
DABABY (US)
DEFTONES (US)
DOJA CAT (US)
FATOUMATA DIAWARA FEAT. ANGÉLIQUE KIDJO & YAEL NAÏM (INT) 


JADA (DK)
MEGAN THEE STALLION (US)
RÜFÜS DU SOL (AU)
WHITNEY (US)

FONTAINES D.C. (UK)
IDLES (UK)
JIMMY EAT WORLD (US)
LOUS AND THE YAKUZA (CD)
PHOEBE BRIDGERS (US)
POPPY (US)
RAPSODY (US)
RITA INDIANA (DO)
ROYCE 5'9" (US)
SLOWTHAI (UK)
SVALBARD (UK)
TEMP-ILLUSION (IR)
TESSA (DK)
TETO PRETO (BR)

ARTS & ACTIVISM:


CENTRE FOR CYBER WELLNESS (DK)
ELLY CLARKE & VLADIMIR BJELIČIĆ (UK/RS)
ILYICH (UA)
JACOB REMIN (DK)
JOSEFINE OPSAHL FEAT. THE PERFECT PROCESSION & M€RCY (DK)
LAMIN FOFANA (SL)
MÅRTEN SPÅNGBERG (SE)
THEA SOTI (RS)
VIRON EROL VERT (DE)

Roskilde Festival har tidligere offentliggjort blandt andre Tyler, The Creator, Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes, FKA twigs, Mayhem, The Whitest Boy Alive, Thomas Helmig og TLC.

Til gengæld forlyder der ikke noget om, hvorvidt vi kan forvente Taylor Swift og Kendrick Lamar, der var to af hovednavnene på den aflyste 2020-festival, på Roskilde i 2021.


Find præsentationer og spilledatoer på roskilde-festival.dk

Der er udsolgt af partoutbilletter til Roskilde Festival 2021. De resterende endagsbilletter bliver sat til salg i det nye år.

LÆS OGSÅ: Se Chris Cornells datter i smuk Alice in Chains-fortolkning


ANNONCE