Nyhed

Distortion annoncerer årets første navne

GAFFA.dk – alt om musik

Distortion Ø er klar med de 16 første navne. Årets første annoncering tæller elektroniske stjerner som Peggy Gou og Solomun samt den fremadstormende britiske rapper Octavian.

I år afholdes Distortion for 22. gang, og traditionen tro kulminerer festen med Distortion Ø i den lille skov på Refshaleøen. I dag annoncerer Distortion de første 16 kunstnere til Distortion Ø, og plakaten tæller allerede store navne inden for techno og house, en fremadstormende engelsk rapper og spændende navne fra Sydkorea, Nigeria og England, der optræder i Danmark for første gang.

Blandt årets store navne finder man sydkoreanske Peggy Gou og tyske Solomun, som begge fylder store scener verden over med henholdsvis legesyg techno og melodiøs housemusik.

Dagens annoncering tæller også belgiske Charlotte de Witte, der byder på hård techno, mens spanske John Talabot spiller nysgerrig disco. Også danske elektroniske kunstnere som Be Svendsen og Kölsch er annonceret. Sidstnævnte spiller sit første open air-show i Danmark efter tidligere at have spillet verden over – blandt andet i Eiffeltårnet.

"Peggy Gou og Solomun er nogle af verdens mest eftertragtede dj’s. Vi fatter stadig ikke, at de har takket ja til at spille i den lille skov på Refshaleøen. Og så er Charlotte de Witte verdens største techno-navn – som jeg glæder mig allermest til. Vi har aldrig haft så stærkt et lineup," siger Distortions direktør, Thomas Fleurquin.

Også de urbane og alternative navne er repræsenteret. Den store britiske rapstjerne Octavian gæster Distortion Ø med sit mix af grime, rap og house, mens hans landsmand Bakar debuterer i Danmark med sin blanding af indie, rock og rap. Af andre danmarkspremierer kan man nævne den nigerianske multikunstner Wavy the Creator, der byder på energisk r&b, samt den sydkoreanske 박혜진 park hye jin, der rapper og synger over sit dansable og tunge k-house.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Fortrinlige fusioner fra Sydlondon

Canadiske TR/ST vender tilbage til Danmark med sit mørke, men catchy elektropopunivers efter sidste års udsolgte koncert på Lille Vega, mens en performance leveret af sydafrikanske FAKA stiller skarpt på de udfordringer, der eksisterer for sorte queers og andre minoriteter i hjemlandet.

De 16 artister er fordelt på Rave-scenen, Disco-scenen og Live-scenen, der alle tre er blevet udvidet med større navne og produktioner end tidligere. Også Tekno Tunnel-scenen vender tilbage.

"Vi elsker vores lille skov, og vi bliver ved og ved og ved med at udvikle den med bedre scener, vildere lysshow, fyrværkeri, større flammekastere og bedre mad... Oppe imod 40 procent af vores publikum er internationale gæster – der er næsten for få danskere, kom an venner!, siger Distortions direktør, Thomas Fleurquin.

Flere annonceringer følger i løbet af foråret.

I 2020 foregår Distortion fra onsdag 3. juni til søndag 7. juni:

    • Onsdag: Gadefest, Nørrebro
    • Torsdag: Gadefest, Vesterbro
    • Fredag: Distortion Ø, Refshaleøen
    • Lørdag: Distortion Ø, Refshaleøen
    • Søndag: Hygge, lokation ikke afsløret

Distortion Ø-billetter og Distortion Pass er til salg på www.cphdistortion.dk/tickets

Foreløbigt program til Distortion Ø: 

Fredag 5. juni

Bakar (UK)

Be Svendsen (DK)

John Talabot (ES)

Kampire (UG) – DK-debut

Nu Guinea (IT)

Octavian (UK)

박혜진 park hye jin (KR) – DK-debut

Peggy Gou (KR)

Solomun (DE) 

Lørdag 6. juni

Charlotte de Witte (BE)

Danielle (UK) – DK-debut

FAKA (ZA)

Kölsch (DK)

Octo Octa (US)

TR/ST (CA)

Wavy the Creator (NG) – DK-debut

Varm op med Octavians "Bet" featuring Skepta og Michael Phantom:

 

ANNONCE