Nyhed

Ny, dansk podcast sætter fokus på mental sundhed i musikmiljøet

GAFFA.dk – alt om musik

Kunsten at afmontere det svære er tilrettelagt af radiovært Carsten Holm og artistmanager Trine Ulrich

”Jeg var decideret sengeliggende meget af tiden, det var svært for mig overhovedet at stå op og gå i bad, det var jeg nødt til at have hjælp til.”

Sådan lyder det fra Blaue Blumes forsanger, Jonas Schmidt, i podcastserien Kunsten at afmontere det svære, der sætter fokus på mental sundhed i den danske musikbranche.


I seks episoder byder Carsten Holm velkommen til artister og branchefolk, som åbner op for dialog og nedbryder tabuer omkring mental sundhed.  

Podcastens tre første afsnit bliver gæstet af seks artister, imens de tre efterfølgende episoder byder velkommen til fem branchepersoner.

LÆS OGSÅ: Blaue Blume er tilbage – nu på dansk


Jonas Schmidt og sangerinde Kira Skov fortæller om henholdsvis at måtte trække stikket for at passe på helbredet, og hvordan musikken kan bruges til at sætte mål og overkomme en tragedie. Den tidligere Turboweekend-frontmand, Silas Bjerregaard, og Marie Fjeldsted alias Penny Police sætter ord på at skulle kombinere forældreskab og musikerlivet, imens Kim Song Sternkopf fra MØL og Rebecca Lou fortæller om at turde være sårbar og åbne op i et macho-præget rock- og metalmiljø.

Derudover er der besøg fra Stefan Facius fra Heartbeat Management og Jakob Sørensen fra The Bank, som fortæller om deres arbejde som managere, og hvordan de ved, hvornår de skal presse artisterne, og hvornår de skal beskytte dem. Mads Gylstorff Tjalve fra A-kassen FTFa og Dorte Korfitzen fra Dansk Artist Forbund sætter fokus på, hvor artisterne kan søge hjælp, imens mentaltræner og coach for artister Gitte Karvonen kommer med sit bud på, hvordan artister og branchefolk kan håndtere konkrete situationer.

De to første afsnit af Kunsten at afmontere det svære er tilgængelige på blandt andet Spotify og iTunes, imens de resterende fire afsnit udkommer i løbet af marts.


LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Musikere har tre gange så stor tilbøjelighed til at udvikle angst, depression og stress

ANNONCE