Nyhed

Musik i Lejet er klar med de første navne

GAFFA.dk – alt om musik

Jada, Clara, Tessa, Kira Skov, Dopha og norske Fieh kan opleves i Tisvildeleje

Festivalen Musik i Lejet ved strandkanten i Tisvildeleje kunne melde udsolgt af samtlige cirka 8000 partoutbilletter på bare 38 minutter, da billetsalget begyndte 1. december. Dengang havde festivalen ikke offentliggjort et eneste navn, men det gør den nu, hvor Jada, Clara, Tessa, Kira Skov, Dopha og norske Fieh er blevet annonceret som de første navne – i øvrigt et indtil videre rent kvindeligt lineup, bortset fra Fieh, der er en gruppe med blandet besætning, dog med en sangerinde i front, Sofie Tollefsbøl.

Jada har fået sit store gennembrud i 2019, hvor hun udgav sit første album I Cry A Lot til masser af roser og modtog priser ved både P3 Guld, Steppeulven, Carl-Prisen, Danish Music Awards og Kronprinsparrets Stjernedryspris, og hun er netop blevet indstillet til en række GAFFA-Priser.

Den kun 19-årige Clara brød ligeledes igennem i 2019 oven på udgivelsen af sit debutalbum August Eighteen fra netop august 2018, og hun modtog prisen "Årets Nye Danske Navn" ved Danish Music Awards 2019. Også Clara er indstillet til en stribe GAFFA-Priser.

Tessa er lige for tiden en af Danmarks mest omtalte rappere og har på kun et år fået hele 10 millioner streams på sine fem singler. Hun er nu aktuel med singlen "Sjakalina" og er også indstillet til flere GAFFA-Priser. 

Kira Skov har udgivet 14 album på 17 år i mange genrer og sammenhænge og bliver ved med at få flotte anmeldelser. Siden debuten med rockbandet Kira and the Kindred Spirits i 2002 har hun blandt andet vundet to DMA Jazz-priser samt en Steppeulv for "Årets Komponist". I november 2019 udgav Kira Skov albummet I nat bli'r vi gamle, som er hendes første dansksprogede album og ja, hun er også indstillet til en række GAFFA-Priser.

LÆS OGSÅ: Afstemningen til GAFFA-Prisen er i gang

Den unge sangerinde og sangskriver Dopha spiller moderne pop og udgav i september sin debutsingle "September Till June", som har fået fine ord med på vejen af blandt andre Politiken. Hun er endnu ikke indstillet til en GAFFA-Pris, men det kan jo komme næste år. 

Det samme gælder for den norske neo-soul-oktet Fieh. Gruppen med Sofie Tollefsbøl i front har fået roser af selveste Elton John, der spillede deres single "Glu" i sit radioprogram Rocket Hour på Apple Musics radiostation Beats 1 og udtalte: "I love it". For nylig udgav den norske gruppe debutalbummet Cold Water Burning Skin.

Musik i Lejet 2020 er den 12. i rækken og løber af stablen den 16.-18. juli i Tisvildeleje. Alle partoutbilletter er som nævnt udsolgt, og eneste billettype, der stadig er i salg er +65-billetter. 

Varm op med Fiehs "25":

 

ANNONCE