Nyhed

Roskilde Festival klar med 32 nye navne

GAFFA.dk – alt om musik

Faith No More, FKA Twigs, Kacey Musgraves og Anderson .Paak blandt dagens offentliggørelser

Roskilde Festival har netop offentliggjort 32 nye navne til den 50. udgave af festivalen, blandt andre det alternative metalband Faith No More, den eksperimenterende r&b-sanger FKA Twigs, countrypopstjernen Kacey Musgraves og rapperen og soulsangeren Anderson .Paak

Californiske Faith No More med den karismatiske sanger Mike Patton i front brød igennem i slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne med albummene The Real Thing og Angel Dust, der på original vis forenede thrash metal, funk, hiphop og synthpop og gav dem hits som "Epic", "Midlife Crisis" og The Commodores-fortolkningen "Easy". Bandet spillede koncerter på Roskilde Festival i 1990 og 1992, men efter 1997-udgivelsen Album of the Year gik gruppen hver til sit. Medlemmerne kastede sig over nye projekter, ikke mindst Mike Patton, der i 2005 gav hele fire koncerter på Roskilde med fire forskellige konstellationer.

Tilbage i 2009 blev Faith No More gendannet, og samme år vendte bandet tilbage til Roskilde Festival, hvor de spillede på Orange Scene. De udsendte dog først et nyt album i 2015, det anmelderlovpriste Sol Invictus, og samme år spillede de en meget rost koncert på Tinderbox. Ved indgangen til 2020 gav keyboardspiller Roddy Bottum et interview til Kerrang!, hvor han udtalte, at gruppen ikke havde planer om at indspille ny musik lige nu, så vi må altså "nøjes" med højdepunkter fra bagkataloget, der tæller syv album.


LÆS OGSÅ: Avantgardens superhelte overvandt regnen

Den eksperimenterende engelske r&b-kunstner FKA Twigs er Roskilde-debutant og har ikke givet koncert i Danmark, siden hun optrådte på NorthSide 2015. Hendes andet og seneste album Magdalene blev en af sidste års mest anmelderoste udgivelser, og hendes koncerter er teatralske med spektakulære kostumer og gennemkoreograferet dans.

LÆS OGSÅ: INTERVIEW: FKA Twigs – en stemme til Maria Magdalene


Californiske Anderson .Paak fik sin debut i 2016 på Roskilde Festivals Apollo-scene. To år efter lukkede han Arena med en groovy nattefest, som fik seks stjerner af GAFFA, og i år skal han fylde Orange Scene, som sædvanlig med sit backingband The Free Nationals. Ud over at være en særdeles anerkendt rapper og sanger er .Paak også en habil trommeslager, så forvent musikalitet på højt niveau.

LÆS OGSÅ: Anderson .Paak lukkede af med et brag

Countrypopsangeren og -sangskriveren Kacey Musgraves fra Texas albumdebuterede i 2013, og siden er det gået støt frem for hende, og hun er gået fra at have succes på countryscenen til at få bred anerkendelse i hele musikverdenen. Hendes seneste album, Golden Hours fra 2018, fik således en Grammy som Album of the Year året efter. I oktober 2018 gav hun sin første og hidtil eneste danske koncert i et udsolgt Store Vega, hvor GAFFAs anmelder var begejstret.


LÆS OGSÅ: Texas' Rose tæt på perfekt i Vega

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

”Det unikke for den her generation af kunstnere er, hvor hurtigt de markerer sig. Dels kunstnerisk, men også når det kommer til kendskabet til dem, for de opnår hurtigt en enorm udbredelse. FKA Twigs, Anderson .Paak og Kacey Musgraves er vigtige for musikken, men også vigtige stemmer for unge. Sammen med de andre nye navne på plakaten tegner de markante nye strømninger i kunsten.”


”Mike Patton har både med og uden Faith No More leveret nogle af de bedste koncerter, jeg har set på Roskilde Festival. Bandet har været musikalske pionerer og turdet blande tingene på måder, som ikke var alles kop te. Men dem, de rammer, rammer de hårdt. De beviser, at der stadig er behov for nogen som dem.”

Den 50. udgave af Roskilde Festival rummer også et stort navn inden for samtidskunsten, britiske Martin Creed. Han opfører den monumentale skulptur Understanding centralt på festivalpladsen. Her vil man opleve en 15 meter lang, roterende stålkonstruktion, hvor værkets titel står bøjet i rød neon. 

Creed bliver en del af årets Art & Activism-program, som også tæller de yngre kunstnere Hannibal Andersen, Emilia Bergmark og Jules Fischer.


Disse 32 navne føjes til Roskilde Festivals plakat:

Faith No More (US)
FKA Twigs (UK)

Anderson .Paak & The Free Nationals (US)
Angel Olsen (US)
Fatoumata Diawara Feat. Angélique Kidjo & Mayra Andrade (INT)
Kacey Musgraves (US)
Young Thug (US)


Anna Meredith (UK)
Chancha Via Circuito (AR)
Girl In Red (NO)
Heathe (DK)
High On Fire (US)
Lous And The Yakuza (CD)
Lydmor X Corpus (DK)
MC Yallah & Debmaster + MCZO & Duke (INT)
Nyredolk (DK)
OOIOO (JP)
Orm (DK)
Sampa the Great (ZM)
Saveus (DK)
Special Request (UK)
Squid (UK)
Tyler Childers (US)
Youth Code (US)

Amanda Tenfjord (NO)
Faratuben (DK/Ml)
Fieh (NO)
Thaiboy Digital (SE/TH)

Art & Activism:
Martin Creed (UK)
Jules Fischer (DK)
Emilia Bergmark (DK)
Hannibal Andersen (DK)


Roskilde Festival har tidligere offentliggjort blandt andre Taylor Swift, Tyler, The Creator, Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes, Alex Cameron, Deftones, TLC, The Whitest Boy Alive og Pusha-T.

Billetter til Roskilde Festival 2020 sælges via roskilde-festival.dk

Hvis du er GAFFA Plus Premium-abonnement, eller vil tegne Premium-abonnement, kan du også købe GAFFA Camp-billetter med rabat fra og med 6. februar. Læs mere på GAFFA.dk/plus


Varm op med Faith No Mores klassiker "Midlife Crisis" fra 1992:

ANNONCE