Nyhed

PREMIERE: Fyr & Flamme genopliver den danske 80’er-pop

GAFFA.dk - alt om musik

Savner du glimmer i øjenkrogen, højt hår og sange om uskyldig kærlighed? Savner du dansk pop fra firserne? Så er Fyr & Flammes officielle debutsingle "Menneskeforbruger" måske noget for dig. 

"Lyden af Sanne og Thomas, der kysser på Berlinmuren i støvregn til lyden af Pet Shop Boys og Eurythmics."

Sådan beskriver duoen Fyr & Flamme deres første offcielle singleudspil, "Menneskeforbruger", der har premiere hos os på GAFFA i dag.


Videoen, der er lavet af Jens Øllgaard Welding, ligner også til forveksling noget fra et VHS-bånd, du kunne have fundet i dine forældres kælder. Som en klokkeklar pastiche over 80'ernes musikvideoer ser vi duoen optræde med glimmer i øjenkrogen, kulørte lamper og masser af outdatede videoeffekter. 

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Lysende vokalharmonier i følsomme radioballader

Fyr & Flammes ene halvdel er musiker Laurits Emanuel, som er den ene af to forsangere i bandet The Grenadines, lynsangskriver på R4dio – tidligere på Radio24syv. Den anden halvdel er skuespilleren Jesper Groth, som blandt andet er kendt fra Sygeplejeskolen, Stormester, Klaphat og Parterapi.


Sidstnævnte er også kendt som satiriker, men at Fyr & Flamme skulle være en joke, afviser duoen:

Jesper Groths satire baserer sig ikke på letkøbte platheder, men er forankret i det ægte og sande, som findes i dig, mig og dem, vi omgiver os med. På samme måde er Fyr & Flammes musik ikke et forsøg på at tage en bekvem ironisk afstand til en svunden tid. Skal der findes noget humoristisk i bandet, ligger det (ligesom i Jespers satire) i at ramme arketypen så meget, at folk ikke begriber, om de oplever noget nyproduceret eller har hørt sangen i en støvet krybekælder på opsamlingsplade for 35 år siden.

"Menneskeforbruger" er den første af fem sange, som bandet udgiver i løbet af resten af 2020.


v>
ANNONCE