Nyhed

Baest streamer deres til dato største koncert – fra Copenhell 2019

GAFFA.dk – alt om musik

Bandet betragter selv showet som en milepæl

Der bliver som bekendt desværre ingen Copenhell i år, men fredag den 5. juni kan fans og nysgerrige få mulighed for at opleve eller genopleve noget af stemningen fra sidste års festival, når de aarhusianske dødsmetalhelte Baest streamer deres meget roste Copenhell-koncert, som var deres til dato største nogensinde. Bandet, der på daværende tidspunkt stod over for at udgive deres andet album, Venenum, spillede for en fyldt og tændt plads på Copenhells næststørste scene, Hades.

Koncerten bliver streamet på Copenhells profiler på Twitch, Facebook og YouTube fredag den 5. juni kl. 20:00. Bandet vil se med og chatte med fans under det knap én time lange sæt – og de har faktisk endnu ikke selv set koncertoptagelsen, så det bliver lige så nyt for dem som for alle andre, der kigger med.

Guitarist Svend Karlsson fortæller, at lige netop koncerten på Copenhell 2019 var en milepæl for bandet. Han udtaler:

”Vi snakkede efter koncerten sidste år meget om, hvad den betød for os. Vi er alle sammen ret enige om, at lige så snart tæppet faldt i starten af showet, var vi fuldkommen målløse. Vi stod bare og råbte og skreg alle sammen, fordi det var så overvældende. Det hele føltes simpelthen så urealistisk. Vi stod foran det største publikum, vi nogensinde har spillet for, at vi fik lov til at spille det show, vi altid har drømt om at spille. Den første circle pit gik i gang lige med det samme, mens vi bare rendte rundt på scenen og var glade som en flok små børn, der lige har fået lov til at hoppe i vandpytter for første gang i deres liv."

Sanger Simon Olsen tilføjer:

"Det var en somatisk følelse: Alt blodet forsvandt bare fra alle lemmer og røg helt ned i de små fødder. Der var simpelthen så meget momentum i både krop og sjæl, at alting blev ophævet til noget helt nyt. Det var lidt, som om det, der skete på scenen, smeltede helt sammen med det, der skete blandt publikum i én stor totaloplevelse. Normalt plejer der jo at være den her afstand mellem band og publikum, men her var vi bare blevet til en slags singularitet. Vi prøver altid at skabe en nærværende og intens oplevelse under vores koncerter, men det er ikke ofte, at vi oplever det noget som det her.”

Koncerten fik flotte anmeldelser i adskillige medier, herunder GAFFA.

LÆS OGSÅ: BAEST-ANMELDELSE på Copenhell: Sønderrivende dansk død

Se koncerten fredag den 5. juni klokken 20 her:

www.twitch.tv/copenhellofficial, www.youtube.com/copenhell and Facebook.com/copenhell

ANNONCE